Nämnden konstaterade av Pridefestivalen är frivillig. Foto: Mostphotos

Soldat straffas med löneavdrag

En soldat vid Livgardet i Kungsängen straffas med löneavdrag i tio dagar.

  • Publicerad 18:00, 2 jan 2017

Enligt anmälan om arbetsvägran har soldaten vid flera tillfällen under en längre tid varit negativt inställd till att fullgöra vissa arbetsuppgifter som han ansett ligga utanför sitt arbetsområde. Soldaten har vid tillfällen inte inställt sig på avsett arbetsställe och även avvikit utan tillstånd och utan att ha informerat någon chef.

Soldaten blev även anmäld till personalansvarsnämnden för att ha vägrat att delta i Prideparaden i juli 2016, men här konstaterar nämnden att deltagandet är frivilligt och därför inte kan anses som arbetsvägran.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stängt för semester. Åter 31/7.

Vi har semesterstängt vecka 28-30. Den 31 juli är vi tillbaka. Vi önskar alla läsare, annonsörer och övriga samarbetspartners en riktigt skön sommar!fredag 14/7 17:53

Stängt för semester

Vi har semesterstängt vecka 28-30. Den 31 juli är vi tillbaka. Vi önskar alla läsare, annonsörer och övriga samarbetspartners en riktigt skön sommar!fredag 14/7 17:41

Senaste numret

Bålstabladet