POSITIV. Magnus Ramstrand, ordförande i brottsförebyggande rådet i Sollentuna, tycker att det nya pilotprojektet verkar fungera bra. Foto: Photographer Michael Folmer

Sollentuna pilotkommun i nytt trygghetsprojekt

Brottsförebyggande rådet genomför just nu ett ettårigt projekt, där samarbete mellan polis, kommun och fastighetsbolag ska förebygga brott i socialt utsatta områden. Pilotprojektet testas på flera platser i landet – och Sollentuna är en av pilotkommunerna.

  • Publicerad 07:15, 9 nov 2017

Magnus Ramstrand (KD) är ordförande i brottsförebyggande rådet i Sollentuna. Han berättar att det nya projektet har testats i Sollentuna sedan början av året. Trygghetsprojektet heter EST – effektiv samverkan för trygghet.

Rent praktiskt funkar det så att ett antal nyckelpersoner i kommunen träffas varje tisdag. Det är personal från socialkontoret, barn- och ungdomskontoret, utbildnings- och arbetsmarknadskontoret, kultur- och fritidskontoret samt kommunledningskontoret, som träffar kommunpolisen och representanter från Sollentunahem.

– De här personerna arbetar sedan tillsammans för att skapa en gemensam lägesbild. Hur ser det ut nu och vad kan vi göra nu? Det är ett bra sätt att snabbt kunna gå från tendenser och oro till att samverka kring konkreta orosmoment, säger Magnus Ramstrand.

Än så länge har pilotprojektet inte utvärderats men Magnus Ramstrand säger att känslan så här långt är väldigt positiv.

– Det är ett ganska komplext system man använder, där man får upp olika indikatorer på hur det går inom olika områden. Sedan kan vi styra våra insatser mot aktuella problemområden.

En annan del av projektet är att knyta an till polisens samverkan även med andra myndigheter: Skatteverket, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, tullverket och så vidare.

– Det är ett sätt att arbeta med samhällets alla tillgängliga resurser, mot konkreta mål och genomföra gemensamma satsningar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Polisen jobbar intensivt med Norrvikenrån

Nyheter Polisen jobbar hårt med att få fler ledtrådar om det personrån som inträffade i Norrviken i måndags.fredag 23/2 10:26

Inte fler avgångar för pendeltågen i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.torsdag 22/2 16:00