TOPP. Solnaborna har bäst tänder i hela landet. Foto: Mostphotos

Solnabornas tänder bäst i landet

Solnaborna tar väl hand om sina tänder – eller kanske är det tandhygienisternas förtjänst. I alla fall visar nya siffror från Socialstyrelsen att invånarna i Solna har bättre tänder än de flesta andra.

  • Publicerad 15:26, 3 jan 2017

2015 hade en Solnabo över 20 år hela 20 intakta tänder. De är fyra fler än 2010 och en av de bästa noteringarna i landet. Invånarna i Sundbyberg hamnar på samma fina nivå och det placerar de två kommunerna i topp i Sverige och Stockholms län.

Sämst tänder har invånarna i Malungs kommun i Dalarna. Där har en person över 20 år bara 11 intakta tänder i munnen, visar siffrorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Solnas skolvägar ska bli säkrare

Nyheter Åtgärdsprogram startar redan i sommar Nu ska Solnas skolvägar bli säkrare. Redan i sommar börjar arbetena vid Råsundaskolan och Bergshamraskolan.måndag 23/4 6:27

KD fyllde säckar med skräp

Nyheter Kristdemokraterna i Solna har varit ute och plockat skräp. I Hagalund hittade man en hel del ovanliga skräp som ett cykeldäck, domkrafter och en sparkcykel Skräpplockningen i Solna var en del en...måndag 23/4 6:07