TOPP. Solnaborna har bäst tänder i hela landet. Foto: Mostphotos

Solnabornas tänder bäst i landet

Solnaborna tar väl hand om sina tänder – eller kanske är det tandhygienisternas förtjänst. I alla fall visar nya siffror från Socialstyrelsen att invånarna i Solna har bättre tänder än de flesta andra.

  • Publicerad 15:26, 3 jan 2017

2015 hade en Solnabo över 20 år hela 20 intakta tänder. De är fyra fler än 2010 och en av de bästa noteringarna i landet. Invånarna i Sundbyberg hamnar på samma fina nivå och det placerar de två kommunerna i topp i Sverige och Stockholms län.

Sämst tänder har invånarna i Malungs kommun i Dalarna. Där har en person över 20 år bara 11 intakta tänder i munnen, visar siffrorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Falsk "granne" lurade äldre kvinna

Nyheter En äldre kvinna i Solna blev på fredagseftermiddagen lurad och bestulen i sin bostad.fredag 24/11 20:28

Nu börjar julmarknaderna i Solna

Nyheter Nu börjar julmarknader på allvar i Solna. En av de första ut är Folkets Hus julmarknad på Skytteholmsvägenfredag 24/11 10:37

Solnabons träcykel kan ge pris

Nyheter Huvudstabon Faizal Luttamaguzi och Abel Yoseph ligger bakom en guidning av turister med träcyklar i Stockholm. Nu är de nominerade till Stockholm stads innovationspris.fredag 24/11 8:14