Strukturen i kvarteren har förändrats och gjort att man kan få in runt 1 000 bostäder till i nya Solvallastaden. Foto: Solvallastaden

Solvallastaden växer med 1 000 bostäder

Runt 1 000 bostäder till och en byggstart som försenas med två år. Det är just nu status på jätteprojektet Solvallastaden.

  • Publicerad 07:07, 12 sep 2017

Man såg gärna att det blev en ökad urbanitet

Bredvid Solvalla travbana, på vad som idag bland annat är en stor parkering ska snart en ny stadsdel i Bromma växa fram – Solvallastaden med lägenheter, förskola, skola och service.

Från början var det sagt att Solvallastaden skulle innehålla runt 1 500 bostäder. Nu har den siffran stigit och närmar sig en potential på 2 500 bostäder. Att siffran tryckts upp kommer bland annat efter önskemål från politiker och tjänstemän som tyckt att platsen kan bebyggas hårdare.

– Man såg gärna att det blev en ökad urbanitet. Då har vi ändrat lite i strukturen och genom att göra det har vi fått ut mer byggbar mark, säger Veronica Palmgren, projektansvarig på Solvalla utveckling.

Förskoleplaneringen igång för Solvallastaden

Samtidigt så försenas projektet. Planerad byggstart var först satt till 2019/2020. Den har nu skjutits fram till 2021.

– Man har ju alltid ett bästa scenario för byggstart. Sen inträffar saker som man behöver studera närmare. Det har framkommit saker i programsamrådet som vi har bearbetat och en del av de pusselbitarna har tagit längre tid att forma, säger Veronica Palmgren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ungas livsfarliga lek på tvärbanan fortsätter

Nu vidtar Arriva åtgärder Ungdomar fortsätter åka mellan vagnarna på tvärbanan i Hammarby sjöstad. Nu ska Arriva ut till skolorna i området för att varna eleverna.torsdag 23/11 21:10

Nästa steg mot 210 nya lägenheter i Åkermyntan

Beslut fattas idag Idag ska politikerna i stadsbyggnadsnämnden bestämma om den nya detaljplanen med 210 lägenheter i Åkermyntan får grönt ljus.torsdag 23/11 16:50