Så här såg det ut i fjol när ungdomsföreningen Swat ordnade VM i bubbelfotboll. Även i år kör de gratis turnering. Foto: Mikael Andersson

Sommarlovet är här! Det här kan du göra i Järfälla

Äntligen lov. Då finns det mängder med gratisaktiviteter att hitta på i Järfälla. Här är en guide till sommarlovet.

  • Publicerad 17:22, 16 jun 2017

Testa på friidrott i Kallhäll

Sugen på att testa löpning, längdhopp, höjdhopp, spjut eller någon annan friidrottsgren? Järfälla friidrottsklubb ordnar prova på på Bolindervallen!

När? 12 juni till 7 juli kl 10-15. Drop in.

Haka på spontanfotboll i Jakobsberg

Järfälla FF ordnar spontanfotboll under sommaren från den 12 juni till den 11 augusti på Tallbohovs idrottsplats och på Nibbleparkens bollplan

När? Kl 11-17 (Tallbohov) och kl 11-21 (Nibbleparken). Drop in.

Bygg lego på bibblan

100 kilo blandade legobitar väntar på Jakobsbergs bibliotek, där företaget Bremlerbrick fixar legopyssel. Det ordnas också byggtävling.

När? 5 juli kl 11-18 och 6 juli kl 11-17. Drop in för barn och unga mellan 5 och 15 år.

Häng med djuren på Kallhälls 4H-gård

Odla, snickra, baka - och ta hand om djuren förstås! På Kallhälls 4H-gård och Ulvsättra gård ordnas gratis aktiviteter på sommaren.

När? 10 juli till 4 augusti kl 9-16

Testa bubbelfotboll med Swat

Sugen på att testa populära aktiviteten bubbelfotboll? (se bilden). Ungdomsföreningen Swat ordnar flera dagars turnering i Kallhäll, på Sångvägen och Tallbohov. Anmäl ditt lag på plats!

När? 20 juni (Tallbohov), 21 juni (Bolindervallen) och 22 juni (Sångvägen)

Vill du veta mer om Swats aktiviteter i sommar? Kolla deras Instagram: swat.pm eller hemsidan www.swat.pm.

Kallhälls 4H-gård ordnar gratis aktiviteter i sommar. Här gårdens föreståndare Mia Larsson med en av deras söta hästar. Foto: Mikael Andersson

Spontansporta med City Summer i Jakobsberg i sommar. Här från sommarlovsaktiviteterna 2015. Foto: Anna Rönnqvist

Lär dig aikido

Järfälla Aikido bjuder på prova på för kampsportsintresserade. Deltagarna får testa allt från fallteknik, teknikgrunderna, enklare övningar med trävapen och lite termer på japanska. För barn från 10 år och uppåt.

När? 11 augusti till 13 augusti kl 9-16 i C-hallen i Jakobsbergs sporthall.

Sommar på hästryggen

Prova på ridning och kom till stallet för att umgås med Säby gårds hästar. I juni ordnar Järfälla ryttarförening gratis aktiviteter på Säby gårds ridskola.

När? 26-28 juni kl 11-13. Föranmälan sker på ridskolan@jarfallaryttarforening.se

Lär dig improvisationsteater

Föreningen för teater och dokumentation i Järfälla ordnar gratis veckokurser i improvisationsteater för barn och unga mellan 6-15 år. Föranmälan sker på kursanmalan@teodok.se. Ange vilken kurs du vill vara med i.

När? 19 juni till 14 juli kl 10-16 i Gamla Folkets hus i Kallhäll.

Spontansporta i Jakobsberg

Järfälla basket ordnar spontanaktiviteter som fotboll, basket, innebandy och skate måndag till fredag fram till den 18 augusti. Drop in.

När? 12 juni till 18 augusti kring sim- och sporthallen i Jakobsberg

Testa capoeira på Station 7

Stå på händer, hjula och lär dig grunderna i brasilianska kampkonsten capoeira på fritidsgården station 7 i Kallhäll. Föranmälan sker på erik.nyberg@jarfalla.se. Passar för unga mellan 13 och 17 år.

När? 19 till 21 juni kl 13-16 på Station 7 på Blästervägen 5-7

Se fler aktiviteter på jarfalla.se/sommarlov.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14