Sopbil började brinna på Östermalm

Det började att brinna i en sopbil på Östermalm på torsdagsförmiddagen. För att förhindra spridning tömdes det brinnande skräpet rakt ut på Nybrogatan.

  • Publicerad 15:41, 29 mar 2018

Det var klockan 10.36 på torsdagen som Storstockholms brandförsvar fick larm om en brand i en sopbil på Nybrogatan på Östermalm.

– Det var en återvinningsbil som det började brinna i bland soporna. Chauffören tippade ut det på gatan så att vi kunde släcka. Det var lite blandade grejer som låg där, batterier som poffade och smällde bland annat, säger Rune Sundström, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Släckningsinsatsen var avslutad vid klockan 11.28

– Chauffören gjorde rätt som tippade ut allt på gatan så att inte bilen skulle ta eld, säger Rune Sundström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholmaren Jonas Bäckström hann fånga händelsen på film. Enligt honom fanns en rädsla hos grannar för att elden skulle sprida sig till intilliggande fastigheter, bland annat på grund av de brinnande batterierna. Men enligt Rune Sundström på brandförsvaret var det aldrig någon större fara för det.

Här släcks elden på Nybrogatan. Foto: Jonas Bäckström

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Lotta gör kokbok – för hundar

Nyheter Kocken från Vasastan om egna provsmakningarna Kocken Lotta Henrikson i Vasastan gör eget godis till sin hund Morrgan och hans "fru" Hannah. Blodpudding är en återkommande och omtyckt ingrediens. Nu vill hon sprida sina recept till andra...fredag 20/4 14:27

Två skadade i trafikolycka på Essingen

Nyheter Polis och räddningstjänst arbetar på platsen En trafikolycka inträffade på Stora Essingen strax efter lunchtid i dag. Två personer uppges vara skadade.fredag 20/4 13:51