Sopbilar ersätter Vanadisberget

Den juridiska tvisten sätter fortsatt stopp för en återvinningcentral i Vanadisberget. Nu ersätter staden den med sopbilar.

Den stora återvinningscentralen i Vanadisberget är stängd. Istället har staden planerat att öppna en mindre variant i en annan del av berget, kallad slingan. Men staden har hamnat i en juridisk tvist med Liselotte Lööfs systerföretag Klocktornet om vem som har rätt till lokalen, som Vi i Vasastan tidigare berättat. Tvisten har inte nått sitt slut än och nu kommer staden som ersättning att köra runt sopbilar i staden där folk kan slänga sina grovsopor och farliga avfall. Från mitten av mars kommer en extra bil för grovsopor krokas i den vanliga mobila miljöstationen och köras till tolv platser i Vasastan. Sopbilarna kommer att besöka platserna upp till åtta gånger under 2012. Schemat för bilarna hittas på www.stockholm.se/avfall .

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00