Gamla batterier skulle kunna ha lämnats i returparken. Foto: Michael Folmer

Sörab: "Vi letar nya platser för returparken"

Efter beskedet att politikerna inte längre vill ha en returpark vid Teknikvägen måste bolaget leta nya ställen för en returpark.

  • Publicerad 15:08, 15 nov 2017

Sörab hade redan fått bygglov för en tillfällig returpark vid Teknikvägen.

– Jag är inte säker på att de tagit tillbaka sitt bygglov. Däremot är det överklagat, förklarar Sörabs vd Johan Lausing.

Eftersom bygglovet bara skulle gälla i fem år och ett överklagande tar tid lägger nu bolaget planerna på Teknikvägen på is.

– Det är ingen idé för oss, det blir för dyrt och tar för lång tid. Vi vill bara vara där i fem år och då kommer tiden inte att räcka till, säger Johan Lausing.

Nu kommer Sörab söka efter en ny plats för en returpark.

– Vi letar med kommunen, och vi har ett bra samarbete. Vi hoppas på att kommunen kommer fram till en annan lösning tillsammans med oss, för helt klart är att det behövs en ny returpark.

Hagbytippen är i dag överbelastad, och värre kommer det att bli när Sörab stänger en anläggning i Sundbyberg.

– Någonstans måste folk kunna lämna grovavfall och farligt avfall. Det farliga avfall det handlar om är sånt som finns hemma hos folk, inga gifter eller så, säger Johan Lausing.

LÄS OCKSÅ: Ingen returpark vid Teknikvägen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Nyheter "Nästan fullsatt" Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.fredag 15/12 15:33