Gamla batterier skulle kunna ha lämnats i returparken. Foto: Michael Folmer

Sörab: "Vi letar nya platser för returparken"

Efter beskedet att politikerna inte längre vill ha en returpark vid Teknikvägen måste bolaget leta nya ställen för en returpark.

  • Publicerad 15:08, 15 nov 2017

Sörab hade redan fått bygglov för en tillfällig returpark vid Teknikvägen.

– Jag är inte säker på att de tagit tillbaka sitt bygglov. Däremot är det överklagat, förklarar Sörabs vd Johan Lausing.

Eftersom bygglovet bara skulle gälla i fem år och ett överklagande tar tid lägger nu bolaget planerna på Teknikvägen på is.

– Det är ingen idé för oss, det blir för dyrt och tar för lång tid. Vi vill bara vara där i fem år och då kommer tiden inte att räcka till, säger Johan Lausing.

Nu kommer Sörab söka efter en ny plats för en returpark.

– Vi letar med kommunen, och vi har ett bra samarbete. Vi hoppas på att kommunen kommer fram till en annan lösning tillsammans med oss, för helt klart är att det behövs en ny returpark.

Hagbytippen är i dag överbelastad, och värre kommer det att bli när Sörab stänger en anläggning i Sundbyberg.

– Någonstans måste folk kunna lämna grovavfall och farligt avfall. Det farliga avfall det handlar om är sånt som finns hemma hos folk, inga gifter eller så, säger Johan Lausing.

LÄS OCKSÅ: Ingen returpark vid Teknikvägen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13