De fem syskonvalparna Pippi, Skorpan, Tjorven, Båtsman och Nils Karlsson är blandning av papillon, shihtzu och chihuahua. Foto: Hundstallet

Sötchock! Alla vill ha de virala valparna i Åkeshov

När Hundstallet i Åkeshov laddade upp en video på sina fem små valpar i snön gjorde de succé. Nu har hundratals hört av sig och vill adoptera de små krabaterna.

  • Publicerad 14:59, 5 jan 2017

Telefonen har ringt oavbrutet här

När snön åter gjorde entré på våra gator och torg nu i veckan var det några små som jublade lite extra.

Igår laddade Hundstallet i Åkeshov upp en video där deras tre månader gamla valpar för första gången fick rulla runt i snö. Klippet fick enorm spridning - i skrivande stund har det 210 000 visningar och gillats 14 000 gånger.

– Ja det rullade på som sjutton. Vi brukar ju få god respons men det här tror jag inte att vi hade väntat oss. Jag har själv kollat på filmen flera gånger trots att jag träffar valparna, säger Amanda Nilsson, hundskötare på Hundstallet.

Över hundra intresserade

På Hundstallet bor hundar som övergivits eller av olika anledningar saknar familj och väntar på att få komma till en ny. Efter att klippet laddats upp har Hundstallet fått in över hundra anmälningar från personer som är intresserade av att ta hand om valparna.

– Valparna skulle bara veta vad de har ställt till med, telefonen har ringt oavbrutet här. Folk är väldigt ivriga, det är jätteroligt, säger Amanda Nilsson.

Hela dagen har en en omplaceringsgrupp suttit och gått igenom intresseanmälningar för att välja ut de lyckliga familjer som ska få en ny medlem. Men Amanda Nilsson erkänner att personalen kommer sakna valparna när det väl är dags att säga hej då.

– Trots att vi har mellan 400 och 450 hundar som passerar här per år så är det några som sätter sig lite djupare i hjärtat. Men det finns inget finare än att se en ny familj komma och hämta sin nya familjemedlem, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man åtalad för mord på kvinna i Vällingby

"Erkänner att han bragt henne om livet" Det var i februari som en man greps misstänkt för mord på en kvinna – efter att han själv ringt polisen. Nu åtalas mannen.onsdag 25/4 17:20

Flera bilinbrott i Bromma senaste tiden

"Händer nästan varje dag nu" Just nu får polisen in anmälningar om bilinbrott i Bromma nästan varje dag. Främst rör det sig om parkeringar i anslutning till köpcentrum och mataffärer.onsdag 25/4 16:43