Värme. Kultingen fick inte tag på någon egen spene och har istället fått flytta hem till Angelica. Foto: Hege Hellström

Sötchock: Utstötta griskultingen får nytt hem

Två veckor gamla är de, griskultingarna på Gillberga gård i Vallentuna. Tio av dem är hälsan själv och får just böka för första gången – men en kulting fick en tuff start och bor nu inne i familjen Wadenhoffs badrum. Var med och döp honom!

  • Publicerad 13:53, 21 feb 2017

Angelica Wadenhof har god hand med sina linderödssvin. De buffar på henne, nosar, vill leka. Men för suggan Selma – eller semla som Angelicas tvåårige Felix säger – ska man ha lite respekt. Det tar ett bra tag innan Selma vänjer sig vid den främmande, nämligen Vallentuna Nyheters utsända.

Selma grymtar hela tiden och föser ungarna framför sig. Ända tills hon upptäcker en öppen lagårdsdörr, och springer ut på gårdsplanen. Ungarna tultar efter, och snart får de böka jord för första gången.

– Det är det här de är gjorda för, säger Angelica.

Valde samma spene

Sedan 1,5 år driver Angelica och hennes sambo det lilla jordbruket på Gillberga, som tillhört sambons föräldrar.

– Jag är inte uppvuxen på en gård, men att bo så här har alltid varit en dröm. Vi tycker också att det är bra att Felix får lära sig hur man ska vara med djur, visa respekt och så.

Värme. Kultingen som blivit utstött har fått flytta hem till Angelica. Foto: Hege Hellström

På gården finns påfåglar, pärlhöns, värphöns, vaktlar, hundar, två kor och hästar. Och så grisarna då.

En av de kultingar som föddes för två veckor sedan råkade välja samma spene som en annan kulting. Det innebar att den lilla inte fick någon mat, så Angelica såg inget annan råd än att ta in honom i huset för att kunna mata den lilla och hålla den varm.

Äter popcorn

Nu har han börjat förstå tjusningen med innelivet.

– Häromdagen satt han och Felix och åt popcorn tillsammans.

Den lilla mjuka parveln gnuggar sin panna mot Angelicas ansikte.

– Han gör så för att han tror att jag är mamman.

Nu vill måste kultingen få ett namn! Så hjälp till att döpa den utstötta "innegrisen". Mejla förslag till norrort@direktpress.se. Märk mejlet "kultingen". Senast måndag den 6:e mars vill vi ha ditt svar. Vinnaren får två biobiljetter.

Angelica Wadenhof. Foto: Hege Hellström

Döp kultingen som blev utan spene

Nu vill Vallentuna Nyheter ha din hjälp att döpa den utstötta "innegrisen". Mejla förslag till norrort@direktpress.se. Märk mejlet "gris". Senast måndag den 6:e mars vill vi ha ditt svar. Vinnaren får två biobiljetter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Oppositionen kritisk efter underskottet på 33 miljoner

Nyheter "Drabbar de allra svagaste i samhället" Förvaltningen flaggade i oktober om att de skulle gå sex miljoner minus. Nu blev siffran 33 miljoner kronor. Jaana Tilles (S) riktar kritik mot majoriteten.måndag 22/1 16:54

Täbys dyraste villor

Nyheter De fem med högst prislapp som såldes 2017 Täby Nyheter har gått igenom villaförsäljningarna under 2017. Här listar vi de fem dyraste.måndag 22/1 16:27