Finsksvenska skolans aula får en renovering i födelsedagspresent. Foto: Mostphotos/Magnus Selander

Staden satsar två miljoner – på finska skolan

Lagom till Finlands 100-årsjubileum renoverar Stockholm stad den Sverigefinska skolans aula på Kungsholmen.

  • Publicerad 15:28, 24 jul 2017

Själva skolan, som är kulturklassad och ligger vid Fridhemsplan, uppfördes 1926 och nu får dess aula ett rejält ansiktslyft.

– I år firar Finland 100 år som självständig stat. Som skolborgarråd känns det fint att kunna bidra till firandet genom att vi nu rustar upp en gemensam mötesplats för staden och den finska minoriteten, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) i ett pressmeddelande.

Även matsalen snyggas till

Bygget genomförs av SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB) och notan kommer att lända på cirka 2 miljoner kronor.

20 år med Sverigefinska skolan

När renoveringen av aulan sker så kommer även den konst som finns i skolans matsal att restaureras.

Skolborgarrådet vill stänga alla religiösa friskolor – utom en

Ambitionen är att aulan ska ha öppet för allmänheten och för uthyrning till föreningar och företag efter det att renoveringen är klar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Inför SL-kort på båten till Sjöstan

Nyheter Efter succéförsöket – vill se permanent lösning Den tillfälliga SL-taxa som infördes på M/S Emelie förra året blev en succé och antalet resenärer ökade snabbt på den privata linjen. Nu vill Miljöpartiet införa en permanent båtlinje med SL-kort,...söndag 18/2 20:36

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nyheter Mängden tomma platser får folk att undra Odenplans cykelgarage öppnade för 1,5 år sedan, men fortfarande står nästan två av tre platser tomma. Nu ställer sig många frågan: vem byggdes cykelgaraget egentligen för?lördag 17/2 12:52