Finsksvenska skolans aula får en renovering i födelsedagspresent. Foto: Mostphotos/Magnus Selander

Staden satsar två miljoner – på finska skolan

Lagom till Finlands 100-årsjubileum renoverar Stockholm stad den Sverigefinska skolans aula på Kungsholmen.

  • Publicerad 15:28, 24 jul 2017

Själva skolan, som är kulturklassad och ligger vid Fridhemsplan, uppfördes 1926 och nu får dess aula ett rejält ansiktslyft.

– I år firar Finland 100 år som självständig stat. Som skolborgarråd känns det fint att kunna bidra till firandet genom att vi nu rustar upp en gemensam mötesplats för staden och den finska minoriteten, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) i ett pressmeddelande.

Även matsalen snyggas till

Bygget genomförs av SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB) och notan kommer att lända på cirka 2 miljoner kronor.

20 år med Sverigefinska skolan

När renoveringen av aulan sker så kommer även den konst som finns i skolans matsal att restaureras.

Skolborgarrådet vill stänga alla religiösa friskolor – utom en

Ambitionen är att aulan ska ha öppet för allmänheten och för uthyrning till föreningar och företag efter det att renoveringen är klar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ungas livsfarliga lek på tvärbanan fortsätter

Nyheter Nu vidtar Arriva åtgärder Ungdomar fortsätter åka mellan vagnarna på tvärbanan i Hammarby sjöstad. Nu ska Arriva ut till skolorna i området för att varna eleverna.torsdag 23/11 21:10

Stockholmshem tvingar hyresgäster säga ja till Ica

Nyheter Hemlig inspelning avslöjar kravet för att få ett förstahandskontrakt Alla nya hyresgäster tvingas säga ja till att Ica Kvantum byggs i kvarteret Linjalen på Södermalm. De som vägrar får inget hyreskontrakt av kommunala Stockholmshem.torsdag 23/11 19:50