Stockholms stad har länge arbetat på att överta driften av Vanadisbadet. Nästa säsong blir det så. Foto: Sanna Källdén

Staden tar tillbaka Vanadisbadet

Följetongen om vem som ska driva Vanadisbadet ser ut att vara slut. Nu betalar staden ett mångmiljonbelopp för att ta över driften.

  • Publicerad 13:41, 12 sep 2017

Efter sju års renovering öppnade Vanadisbadet igen sommaren 2014. Första året gick det trögt trots en varm sommar men enligt Vanadis Hotell & Bad AB, en del av Vi Invests koncern, som drivit badet har besökskretsen växt år för år.

Många har kritiserat badets priser, 90 kronor för vuxna och 70 kronor för barn, och idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren har kallat badet "en halvmesyr". Staden har länge arbetat på att överta driften och inför säsongen 2019 blir det så.

Staden kör ut hotellet och vill ta över Vanadisbadet

Efter en konflikt om hur uppsägningen gått till så nådde staden och Vanadis Hotell & Bad AB som har drivit badet tre säsonger en förlikning. Företaget får sex miljoner av staden.

– Det var en diskussion om uppsägningen gått rätt till och om den gjorts i tid. I stället för att gå in i en lång, kostsam juridisk process så valde vi den här vägen. Det gör att det blir en smidig övergång utan avbrott för stockholmarna, säger Alexander Lindholm (S), ordförande i idrottsnämnden.

Tredje gången gillt för Vanadisbadet?

Han menar att badet från och med 2019 kommer att bli "mer tillgängligt".

– Vi kommer att ha samma priser som på våra andra kommunala bad och man kommer att kunna använda sig av årskortet som gäller på de andra baden, säger Alexander Lindholm (S).

Vanadisbadet öppnar på måndag – trots oklar framtid

Vad som kommer att ske i lokalerna intill badet som tidigare rymde ett hotell är inte klart.

– Vi kommer att ta en ordentlig diskussion om det. Jag vill inte spekulera med risk för att ge falska förhoppningar, säger Alexander Lindholm.

Det formella beslutet fattas den 19 september i idrottsnämnden. Vi Invest vill inte ge en kommentar innan dess.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholms eget The Factory finns på Söder

Nyheter Men är det inte förvillande likt ett vanligt frilanskontor? Andy Warhols högkvarter The Factory lockade ikoner som Dali, Mick Jagger och Truman Capote till fest och dekadens i decennier. Men vad som hittills varit okänt är att konstcentret fått en, något...tisdag 20/2 8:12

Siri gör podd av folks kärlekshistorier

Nyheter "Alla kan relatera till det" Kärlek när den påverkar som mest. I varje avsnitt av nya podden Hungriga hjärtan får lyssnaren möta en persons starkaste relationsberättelse.tisdag 20/2 6:53