Avgränsning. Naturreservatet ska vara inom den streckade linjen. Foto: Stockholms stad

Staden utökar reservatet i Årsta

Årstabornas protester har fått staden att backa, litegrann. Politikerna lovar att lämna Trollparken orörd i det nya naturreservatet.

  • Publicerad 10:11, 30 nov 2017

Det nya förslaget till beslut innebär att reservatet utökas med en hektar och marken som kommer att lämnas orörd är den populära Trollparken.

– Årstaskogen är en viktig del i Stockholms sammanhållna grönstruktur, men även för stockholmarna som besöker skogen. Därför är det särskilt roligt att vi nu kan ta beslut om en gränsdragning som innebär att vi bättre tar hänsyn till barnperspektivet samtidigt som vi skyddar denna värdefulla skog för framtiden, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd i Stockholms stad.

1000 bostäder

Tidningen har berättat tidigare att staden planerar att bygga cirka 1000 bostäder i kanten av Årstaskogen och göra det som blir kvar till naturreservat. Det här har väckt ilska bland Årstaborna och via nystartade nätverket Bevara Årstaskogen har de jobbat sedan i somras med att få staden att ändra sina planer.

Även Årsta Holmar ingår i det nya naturreservatet. Ärendet går upp i exploateringsnämnden, stadsbyggnadsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden under december 2017 och beslut väntas i kommunfullmäktige i början av 2018.

Årstaborna pressade politiker om bygge i skogen

Planen: 1000 nya bostäder i Årstaskogen

S-politikern Lars Arell fick frågor av Årstaborna på ett möte i somras. Foto: Eva Tonström

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05