KÖP. Kommunen vill säkra upp beståndet av lägenheter genom att köpa tio bostadsrätter, i samband med ombildningen på Logdansvägen. Foto: Ulrica Andersson

Staden vill köpa bostadsrätter

Sundbybergs stad vill köpa tio lägenheter på Logdansvägen i Ör, som i dag används för sociala ändamål.

  • Publicerad 09:51, 8 nov 2017

Hyresrätterna på Logdansvägen, som tillhört Förvaltaren, kommer tas över av bostadsrättsföreningen Logen den 15 december.

Med anledning av detta anser kommunen att det finns ett behov av att säkra upp de lägenheter som nu hyrs för kommunens verksamhet.

Kommunen hyr 13 lägenheter för sociala ändamål på Logdansvägen. Tio hyresgäster har avsagt sig besittningsskyddet, enligt kommunen.

Dessa tio lägenheter kommer att kosta totalt 15 326 000 kronor, enligt en uträkning av ombildningskonsultföretaget Restate. Köpet ska finansieras genom en utökad upplåningsram.

Hyresförhållandet för den boende kommer inte förändras. Tidigare var däremot målet att andrahandshyresgästen skulle ta över kontraktet. Nu kommer en sådan lösning inte att vara möjlig, enligt kommunen.

Förslaget om att köpa lägenheterna ska tas upp av kommunstyrelsen 13 november.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Dags för hett derby i division 2

Sport Sundbybergs IK mot Vasalund imorrn lördag På lördagen är det dags för ett stekhett derby i division 2-fotbollen. Solnalaget, tillika seriefavoriten, Vasalunds IF kommer till grannkommunen Sumpan för att försöka hålla sin förlustnolla intakt.fredag 20/4 16:40

Sumpan inte längre super

Nyheter Årets superkommuner har nominerats för fjärde gången. Men nu får inte Sundbyberg vara med längre.fredag 20/4 13:02