KÖP. Kommunen vill säkra upp beståndet av lägenheter genom att köpa tio bostadsrätter, i samband med ombildningen på Logdansvägen. Foto: Ulrica Andersson

Staden vill köpa bostadsrätter

Sundbybergs stad vill köpa tio lägenheter på Logdansvägen i Ör, som i dag används för sociala ändamål.

  • Publicerad 09:51, 8 nov 2017

Hyresrätterna på Logdansvägen, som tillhört Förvaltaren, kommer tas över av bostadsrättsföreningen Logen den 15 december.

Med anledning av detta anser kommunen att det finns ett behov av att säkra upp de lägenheter som nu hyrs för kommunens verksamhet.

Kommunen hyr 13 lägenheter för sociala ändamål på Logdansvägen. Tio hyresgäster har avsagt sig besittningsskyddet, enligt kommunen.

Dessa tio lägenheter kommer att kosta totalt 15 326 000 kronor, enligt en uträkning av ombildningskonsultföretaget Restate. Köpet ska finansieras genom en utökad upplåningsram.

Hyresförhållandet för den boende kommer inte förändras. Tidigare var däremot målet att andrahandshyresgästen skulle ta över kontraktet. Nu kommer en sådan lösning inte att vara möjlig, enligt kommunen.

Förslaget om att köpa lägenheterna ska tas upp av kommunstyrelsen 13 november.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Skola får bakläxa igen

Nyheter Lilla Alby skola har blivit bättre – men inte tillräckligt. Nu kräver Skolinspektionen ytterligare åtgärder för elevernas trygghet.måndag 22/1 15:04

En rökskadad vid lägenhetsbrand

Nyheter En person har förts till sjukhus efter en brand i Rissne.lördag 20/1 19:33