Köksproblem. Foto: Andreas Enbuske

Stadshuset utrymdes efter fläktstrul – igen

Stadshuset utrymdes i förmiddags i samband med ett falskt brandlarm. Det är andra gången det sker den här veckan. Orsaken: En nyinstallerad fläkt känner inte skillnad på rök och damm.

  • Publicerad 15:56, 8 mar 2018

Det var på torsdagsförmiddagen som ett automatiskt brandlarm drog i gång i Stadshuset. Alla som vistades i byggnaden evakuerades enligt gängse rutiner och samlades på en uppsamlingsplats.

– När larmet går i Stadshuset får alla lämna byggnaden och samlas på en uppsamlingsplats på Hantverkargatan. Det gick väldigt lugnt till, själv satt jag i ett möte som vi fortsatte på ett kafé, säger Åsa Jackson vid Stockholms stad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det förelåg aldrig någon fara, i stället visade sig larmet ha gått på grund av ett tekniskt fel. Något som inträffade även i tisdags morse då byggnaden också utrymdes.

Enligt Åsa Jackson är det en nyinstallerad fläkt som är orsaken till det hela.

– I samband med larmet i tisdags upptäcktes att felet berodde på en nyinstallerad fläkt som inte kunde känna skillnad på damm och rök. Den här fläkten är så pass känslig, och i dag inträffade det igen, säger hon.

Felet uppges nu vara åtgärdat.

– Det var bara en teknisk grej, så vitt jag vet ska det vara åtgärdat nu.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags igen för elevernas egna filmfestival

Nyheter Vill nå utanför skolan För andra året i rad arrangerar eleverna i S:t Eriks gymnasium en kortfilmsfestival. Målet är att nå ut med filmer som tidigare bara blivit kvar i elevernas datorer.torsdag 22/3 16:27

Sista striden om Astoriahusets flygel

Nyheter L inför mötet i eftermiddag: "Det är ett brott mot PBL att bevilja bygglov" I morgon klubbas bygglovet för Astoriahusets flygel – om inte Liberalerna lyckas stoppa planerna. Partiet anser att bygglovet strider mot detaljplanen.torsdag 22/3 14:21