Stadshuskällaren. Foto: Andreas Enbuske

Stadshusets kök prickas: "Risk för bakterier"

En oanmäld livsmedelskontroll resulterade i allvarliga anmärkningar på politikernas restaurang i Stadshuset.

  • Publicerad 10:56, 8 jun 2017

Det är lunchrestaurangen Stadshuskällaren i Stadshuset som efter en oanmäld livsmedelskontroll fick anmärkningar som miljöförvaltningen ser som allvarliga. Det handlar om bakterierisk i kött som inte kyls på rätt sätt.

LÄS ÄVEN Staden förlorade striden om Stadshuskällaren – får betala 136 miljoner

Nedkylningen tog för lång tid, och när varmt kött ställdes in i det fläktlösa kylrummet så värmdess den redan kylda maten upp igen. Då "riskerar det att bakterier växer till", skriver förvaltningens kontrollant i sitt utlåtande.

Den anrika restaurangen, som funnits i snart 100 år som serverar Nobel-menyer på Nobel-porslin, fick även anmärkningar för bristfällig allergiinformation. Så nu blir det ytterligare ett oanmält besök av förvaltningen, för att se till att politikerna inte får i sig farligt kött.

LÄS ÄVEN Klassiskt kebab-ställe på Södermalm prickat för dåligt kött

– Vi har absolut tagit till oss av det här och allt är redan åtgärdat. Det gjorde vi direkt. Det är jättebra att det förekommer sådana här kontroller, säger Stadshuskällarens chef Madeleine Björk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Tekniska Nämndhuset renoveras

Nyheter "De säger nej till 600 nya bostäder i city" Stadsbyggnadsnämnden har beslutat att rusta upp Tekniska Nämndhuset. Möjligheten att bygga lägenheter i fastigheten går därför förlorad. "Oansvarigt", menar Moderaterna.fredag 24/11 16:45

450 elever kan snart stå utan skola

Nyheter Friskola blir bostäder på Södermalm – flyttplan stoppad 450 elever på Södermalm kan snart stå utan lokaler. En friskola ska bli bostäder och skolans plan – att flytta till en anrik fastighet i Gamla stan vid årsskiftet – har nu stoppats av staden.fredag 24/11 15:23