Stadshuskällaren. Foto: Andreas Enbuske

Stadshusets kök prickas: "Risk för bakterier"

En oanmäld livsmedelskontroll resulterade i allvarliga anmärkningar på politikernas restaurang i Stadshuset.

  • Publicerad 10:56, 8 jun 2017

Det är lunchrestaurangen Stadshuskällaren i Stadshuset som efter en oanmäld livsmedelskontroll fick anmärkningar som miljöförvaltningen ser som allvarliga. Det handlar om bakterierisk i kött som inte kyls på rätt sätt.

LÄS ÄVEN Staden förlorade striden om Stadshuskällaren – får betala 136 miljoner

Nedkylningen tog för lång tid, och när varmt kött ställdes in i det fläktlösa kylrummet så värmdess den redan kylda maten upp igen. Då "riskerar det att bakterier växer till", skriver förvaltningens kontrollant i sitt utlåtande.

Den anrika restaurangen, som funnits i snart 100 år som serverar Nobel-menyer på Nobel-porslin, fick även anmärkningar för bristfällig allergiinformation. Så nu blir det ytterligare ett oanmält besök av förvaltningen, för att se till att politikerna inte får i sig farligt kött.

LÄS ÄVEN Klassiskt kebab-ställe på Södermalm prickat för dåligt kött

– Vi har absolut tagit till oss av det här och allt är redan åtgärdat. Det gjorde vi direkt. Det är jättebra att det förekommer sådana här kontroller, säger Stadshuskällarens chef Madeleine Björk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Insats i Vasastan – område avspärrat

Nyheter Polisen utreder misstänkt föremål under bil Ett område i Vasastan har spärrats av sedan ett misstänkt föremål har påträffats under en bil. Bilen uppges tillhöra en person som tidigare har hotats. Polisen arbetar nu på platsen.måndag 23/4 9:31

Stora förseningar för Nackabussar efter olycka

Nyheter Långa köer och inställda avgångar för resenärer in mot Slussen En trafikolycka mellan två personbilar på väg 222 vid trafikplats Nacka orsakar stora förseningar i busstrafiken nu på måndagsmorgonen med långa köer som följd.måndag 23/4 9:24