Ovälkomna. Agneta och lekfulla Jack russell terriern Rocky. Foto: Sacharias Källdén

Stängslet som får hundägarna att koka

Östermalms hundar har förlorat en favoritplats. En ny inhägnad upprör hundägarna i kvarteret.

  • Publicerad 16:27, 20 sep 2017

Parken i kvarteret Krubban, i korsningen Styrmansgatan/Linnégatan, har länge varit en populär rastplats för områdets hundägare. Tills nu. Istället för en grönskande gräsmatta möts hundarna numera av en inhägnad och skylten "rastning av hundar förbjuden". Agneta, som brukar besöka parken med Jack russell terriern Rocky, är en av många som reagerat.

– Jag kokar. Vi är många som känner oss utestängda. Stadens grönområden krymper och alla har inte energin eller möjligheten att gå långt med sin hund så då blir ett sådant här ställe jätteviktigt. Det är jättebra att parken rustas upp, men vem har bestämt att vi inte är välkomna?

BILDSPECIAL: Sådan stockholmare, sådan hund

Mary Anne Vardy, förvaltningsområdeschef på statens fastighetsverk, förklarar att stängslet finns där för att skydda gräsmattorna under vintern.

– Vi är medvetna om att många rastar sina hundar där men det är faktiskt ingen hundrastgård utan parken är till för alla, säger hon och poängterar att hundägare är välkomna till parken när avstängningen tagits ned.

– Men det har varit en del problem. Vissa låter sina hundar både gräva och bajsa på gräset utan att plocka upp. Efter vintern får vi fundera på om vi ska ha hundförbud på en viss del av parken när den öppnar igen i vår.

Under sommaren öppnar en ny lekplatsen i parken och det finns även planer på ett orangeri som tidigast står klart hösten 2019.

Orangeri och lekplats – så blir nya parken på Östermalm

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10