Utryckning. Polisen åkte ut på en större insats i går. Foto: Leif Oldenburg

Stenattacken i Vallentuna – man anhållen för tidigare brott

En man, som varit anhållen i sin frånvaro för grov kvinnofridsskänkning, sökte i går upp sin ex-flickvän och sa att han hade en pistol.

  • Publicerad 10:34, 21 apr 2017

Strax innan klockan 18 i går, torsdag, fick polisen in flera larm av olika personer som uppmärksammat en som man betett sig aggressivt i Bällsta i Vallentuna.

Mannen ska bland annat ha kastat sten och uppträtt hotfullt. Enligt ögonvittne ska han även ha uppvisat ett vapenliknande föremål.

– Det är en kille som är anhållen i sin frånvaro för att ha trakasserat sin ex-tjej. Så hade han kommit tillbaka till ex-flickvännen och sagt att han hade en pistol. Då skickade vi ganska mycket patruller dit, säger Jan Berlin, lokalpolis.

Stöttning från Sollentuna

Exakt hur många bilar som skickades till platsen vet inte Jan Berlin.

– Det var flertalet patruller, och en hundpatrull, våra patruller och stöttning från Sollentuna.

Enligt polisen är det dock ingen person som ska ha skadats.

Mannen ska ha försvunnit från platsen varav flera patruller eftersökte honom i närområdet.

Inte hörd ännu

Vid 18.20 hittar polisen mannens bil och han grips därefter.

Den gripne är alltså känd av polisen sedan tidigare och är nu anhållen.

I februari dömdes mannen för ringa narkotikabrott, knivinnehav och olovlig körning. Enligt åklagaren är han också misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

– Det är en tidigare händelse, och det är den han är anhållen för. De eventuellt nya brotten har jag inte tittat på, men det är den grova kvinnofridskränkningen han är anhållen för. Det är ett brott som sker under en längre period, han har betett sig så under en lång tid, säger Yngve Rydberg, åklagare.

Mannen är inte hörd ännu, och därför inte begärd häktad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fotbollsplanen som hela Sverige avskyr - "Skitdålig"

Nyheter Men snart är det slutspelat på mattan I helgen möttes Täby FK och IFK Stocksund på Tibblevallens konstgräsplan. En plan Efter matchenär Stocksundstränaren starkt kritisk mot underlaget.tisdag 24/4 14:10

S i Täby: Slopa deltidspengen på förskolorna

Nyheter "Kommunen har råd med en bättre förskola" Socialdemokraterna i Täby vill införa en enda förskolepeng, oavsett antal timmar som barnet går på förskolan. S anser att deltidspengen gör det svårt för förskolorna att använda sina resurser.tisdag 24/4 13:37