Lägger ner. "– När vi öppnade hade vi en naiv syn på sushi. Jag hade inte ens varit i Japan vid den tidpunkten", säger prisade krögaren Sayan Isaksson. Foto: Bohman+Sjöstrand

Stjärnkrögare stänger hyllade sushirestaurangen

Råkultur stänger i sin nuvarande form och ska istället ägna sig åt catering och takeaway. Men en hemlighetsfull Sayan Isaksson antyder att det kan bli en fortsättning.

Sedan starten 2009 har restaurangen på Kungstensgatan vunnit flera utmärkelser med sin skandinaviska version av sushi. Nu, åtta år senare, avslutar Råkultur den traditionella restaurangverksamheten. Sayan Isaksson, kock och delägare av restaurangerna inom Esperanto Group, menar att det är tid att gå vidare.

– När vi öppnade hade vi en naiv syn på sushi. Jag hade inte ens varit i Japan vid den tidpunkten. Men vi gjorde en egen tolkning som var ganska spännande och som blev väldigt bra emottaget. Det har varit fantastiskt roligt och kreativt, men nu är det dags att göra någonting annat.

Michelinstjärna till Stockholmskrog

Han förklarar vidare att sushikartan i Stockholm ritats om rejält sedan Råkultur öppnade. Nya aktörer har tillkommit och ambitionsnivån har höjts rejält jämfört med då.

– Vi har absolut märkt att vi har fått konkurrens och för egen del tror jag det var en lagom lång tid för oss. Det är skönt att sluta medan vi fortfarande har ett positivt laddat namn och varumärke. Vi blickar framåt och vem vet? Det kanske dyker upp någonting. Vi får se. Det här ger oss utrymme för en kreativ arbetsro.

Ska jag tolka det som att Råkultur kommer att få en uppföljare?

– Vem vet? Men det är inte säkert att det kommer heta Råkultur. Vi kommer alltid att ha projekt men det behåller vi för oss själva under tiden de genomförs. Det saknas inte projekt, så mycket kan jag säga.  

Råkultur kommer att avsluta sin traditionella restaurangverksamhet den 31 augusti. Mellan den 21 och 31 augusti finns det möjlighet att göra ett sista restaurangbesök.

Nordens bästa krog finns på Östermalm – rasslade till lite extra

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brasseri tar över efter irländsk pub på Södermalm

Nyheter Nyöppnat Ett av Götgatspuckelns mer stabila vattenhål är dött och begravet. Ur askan av det burdust irländska uppstår något franskt och feminint. "Det är skönt och spännande på Söder", säger krogprofilen som...söndag 20/8 19:00

BILDSPECIAL: Stockholmare, det här gör ni i parkerna – egentligen

Nyheter #parklivostermalm Parken: en plats för en cykel i lågor eller bara ett annat namn för hundtoa? Under sommaren har stockholmare förevigat sin känsla på sociala medier. Här är de tio mest avslöjande bilderna.söndag 20/8 16:00