Stockholmare pluggar på nätet

Var fjärde högskolestudent i Stockholms län pluggar på nätet.

  • Publicerad 16:15, 16 apr 2012

Nästan procent av alla högskolestudenter som bor i Stockholms län valde 2010 att läsa hela eller delar av sin utbildning på nätet. Det är en ökning med 74 procent sedan 2005, visar nya siffror från SCB.
Det placerar länet på plats 14 av samtliga län när det gäller andelen nätstudenter.

– Många har upptäckt fördelarna med att studera på nätet. Internationellt är det just på nätet som högskolan byggs ut snabbast. Nätbaserade The Open University i Storbritannien är numera landets största lärosäte, säger Jörgen Tholin, rektor vid Högskolan på Gotland.

– Nätutbildningar är framtidens sätt att studera och lärosätena står nu inför samma utveckling som bankerna. Det finns ingen anledning att gå till sitt bankkontor i dag när allt finns på nätet, säger Anders Söderholm, rektor vid Mittuniversitetet.

Högskolan Dalarna, Högskolan på Gotland och Mittuniversitetet, som alla har många nätstudenter, samarbetar för att lyfta fram nätutbildningarnas kvalitet och möjligheter.

– Vi vill skapa en certifiering, Uppkopplat lärosäte, för universitet och högskolor som uppfyller fastställda kriterier för tillgänglighet på nätet. Det finns mycket som den traditionella undervisningen kan lära av nätutbildningarna, säger Marita Hilliges, rektor vid Högskolan Dalarna.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00