Stockholms nya skridskobana – helt utan is

Under sportlovet kan lediga barn åka skridskor inomhus i Nordiska museets stora hall – på is gjord av plast.

  • Publicerad 16:30, 26 feb 2018

– Titta mormor, jag åker på ett ben!

Sportlovsaktiviteterna är i full gång inne på Nordiska museet som bland annat bjuder in till skridskoåkning på 200 kvadratmeter konstgjord plastis.

Mer kyla och snö väntas i Stockholm

– Det är tredje året i rad vi har det och det brukar bli succé. På onsdag har vi dessutom skridskodisco mellan 17 och 20, säger Lena Bergqvist, museipedagog som är ansvarig för sportlovsaktiviteterna på Nordiska museet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att åka på den konstgjorda plastisen skiljer sig något från att röra sig på riktig is.

– Det är lättare att gå med skridskor på den, för de som kanske inte är så erfarna. Jag tror att många tycker det är en häftig grej att åka skridskor inne på Nordiska museet och nu är det ju så kallt ute också, säger Lena Bergqvist.

Systrarna Böhlin var på plats tillsammans med sin farmor. Elin, 9, och Julia, 7, är vana skridskoåkare men tyckte om att åka inomhus.

– Man behöver inte ha på sig en massa tunga kläder och då kan man åka snabbare, säger Julia.

Isbanan är på plats till och med söndag 4 mars. Den är öppen mellan 10 och 17 och på onsdag även 17-20 då det är disco. Skridskor finns att låna men antalet är begränsat och museet uppmanar att ta med egen utrustning om man har.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Julia och Elin Böhlin åker skridskor på Nordiska museet. På onsdag är det "skridskodisco" mellan 17 och 20. Foto: Ylva Bergman

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De bor, lever och jobbar – på 22 kvadrat

Nyheter Konstnärsparet på Gärdet: "Vi har en ganska snål budget" Konstnärerna Alice Herbst, 25, och Christofer Högman, 23, bor i en etta på Gärdet som också är deras gemensamma ateljé. Just nu lyckas de leva på sin konst.måndag 19/3 11:06

Flytten av knarkskeppet på Söder skjuts upp

Nyheter I dag skulle det utbrunna fartyget forslas bort Den folkskara som i morse slutit upp för att bevittna bortforslingen av det uppmärksammade knarkskeppet i Årstaviken fick vackert gå hem igen. Operationen avbröts – isen är för tjock.måndag 19/3 10:09