Sarah Toresson är en av arrangörerna till Norra Djurgårdsstadens julfirande på söndag. Foto: Birgit Leistmann-Walsh

Stor julfest ska ge barnen nya perspektiv

Dans runt granen, insamling till välgörenhet och hembakat. På söndag är det dags för Norra Djurårdsstadens traditionella julfirande, i år på ny plats.

  • Publicerad 16:27, 12 dec 2017

På initiativ av lokala aktörer i Norra Djurgårdsstaden hålls en julfest för femte året i rad. I år sker firandet på Storängstorget och vid Selmas deli. Lokala företagare samt Stockholms stad har sponsrat granen.

– Tidigare har det varit i mindre format men nu hoppas vi på att locka fler med dans runt granen bland annat, säger Sarah Toresson, en av arrangörerna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vid granen som är på plats på Storängstorget står en tomtebrevlåda där man kan lägga sin önskelista och med en uppmaning till föräldrar att swisha "valfritt porto" till välgörenhet. I år går pengarna oavkortat till Musikbojen, en stiftelse som arbetar för att barn och unga ska må bättre genom musikterapi.

– Vi bor i ett område där det är mycket fokus på vad man ska få. Många barn här får det mesta som står på deras önskelistor. Jag tror att det finns ett uppdämt behov hos oss föräldrar att ge ett perspektiv till våra barn som växer upp och har det så bra. Att vi då också har ett ansvar, att bidra och hjälpa de som inte har det så bra, säger Sarah Toresson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Till exempel så säger min son "mamma, jag önskar att han hade ett eget hem och inte behövde tigga" varje gång vi går förbi någon som tigger. Jag tror att det finns ett behov av att prata om utsatthet under julen. Det viktiga är inte hur mycket man skänker utan att man engagerar sig och samtalar med varandra om vad vi alla kan göra. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, säger Sarah Toresson.

Julfirandet pågår mellan klockan 11 och 15 på söndag 17 december.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Staden tvingas köpa bostäder i Hagastaden

Nyheter Rekorddyra lägenheter ska lösa LSS-krisen Bristen på bostäder för Vasastans funktionshindrade gör att staden nu vill köpa 13 lägenheter i Hagastaden – för över 50 miljoner kronor. Det rapporterar tidningen Mitt i.tisdag 23/1 17:55

Norra Djurgårdsstaden kan få mobil förskola

Nyheter Förskolebuss ska lösa lokalbrist Med inspiration från sydligare breddgrader kan Norra Djurgårsstaden få en förskolebuss.tisdag 23/1 17:32