Polisen gjord i förra veckan en specialinsats mot knarket bland unga Östermalm. Foto: Leif Oldenburg / Mostphotos

Stor knarkinsats mot unga på Östermalm

Förra helgen gjorde Stockholmspolisen tillsammans med volontärer en insats mot droger på Östermalm. Flera minderåriga misstänks nu för narkotikabrott.

  • Publicerad 15:25, 6 mar 2018

Det är polisen själv som berättar om satsningen på sin hemsida. Den slutade med att bland annat en 13-åring blev påkommen med droger. Hen fördes sedan till Maria Ungdom.

– Det var när vi pratade med en grupp ungdomar på Karlaplan som vi fick en misstanke om narkotikaförsäljning, säger Clara Folkesson från ungdomsgruppen i lokalpolisområde Norrmalm till polisens hemsida.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Insatsen, som är en del i att minska droganvändningen och drogtillgången för unga på Östermalm, slutade även med att en 16-årig pojke nu misstänks för pengatvätt, narkotikabrott och sexköp.

Tonåringen hade 50 gram hasch på sig och 20 000 kronor i kontanter. Man kunde sedan hitta ytterligare 80 000 kronor i 16-åringens rum, och en vidare utredning gör att han även är misstänkt för sexköp.

– Det här är bara ytterligare ett exempel på att även mycket unga män köper sex, säger Clara Folkesson till polisens hemsida.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kommunpolisen på Östermalm, Julia Larsson, är nöjd med insatsen. Hon har tidigare berättat för StockholmDirekt att hon har som mål att minska droganvändandet bland unga på Östermalm med just sådana här insatser.

– Det här stärkte vår samverkan med fältassistenterna, polisens volontärer och föräldravandrare vilket är positivt för framtida arbete och planerade insatser, säger hon till polisens hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10