På lördag ordnar Södra Ängbybor kulturdag - i sina hem. Foto: Anna Rönnqvist

Stor kulturdag i Södra Ängby – hemma hos folk

På lördag bjuder Södra Ängbybor in allmänheten till kulturdag – i sina hem.

  • Publicerad 06:43, 8 sep 2017

I Södra Ängby ligger gator döpta efter kulturpersonligheter, här finns gatunamn som Carl Larssonsvägen och Zornvägen.

Kanske är det en slump. Eller kanske är det just därför som det bor flera konstnärer i villorna. Tillfällighet eller ej, nu har Södra Ängby villaförening samlat ihop flera av områdets konstnärer till en gemensam kulturdag.

– Vi har aldrig gjort det här förut, men vi tyckte att det borde finnas massa människor här som är intresserade av att skriva dikter, måla, och fotografera, säger Södra Ängbybon Mats Rosenberg som är en av de som dragit igång arrangemanget.

Hoppas på fint väder

Mellan klockan 14-17 hela lördagen ställer konstnärerna ut sina verk i sina hem och trädgårdar till allmänhetens beskådan.

– Det är upp till var och en att bestämma om man vill sälja under kulturdagen. Men det primära är att locka ut människor som håller på och målar och drejar hemma, för att de ska kunna visa upp vad de gör, säger Mats Rosenberg.

Det känns väldigt modigt att bjuda in främmande personer i sitt hem?

– Ja visst, men det är lite skoj. Men det är såklart en fördel om man kan vara i trädgården, så vi hoppas på fint väder.

Kulturdagen i Södra Ängby

När? Lördag 9 september kl 14-17

Var? På flera adresser i Södra Ängby

Kolla in "Södra Ängby villaförening" för mer info.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Klart: Hatade stoppförbudet i Nockeby blir kvar

"Behövs för att värna om trafiksäkerheten" Nu är det slutdiskuterat: det hatade stoppförbudet på Nockeby torg blir kvar – alla överklaganden kom in försent.måndag 19/2 16:59

Här fixas sportlovsaktiviteter för Västerorts tjejer

✔DJ-workshop ✔Teater ✔Dancehall ✔Debatt På sportlovet bjuder Podium Kultur in till workshops för tjejer, icke-binära och transpersoner i Västerort som vill testa på att DJ:a, dansa, spela teater eller skriva kreativt.måndag 19/2 16:51