Stor polisinsats i Bålsta och Bro. Rånare gripna!

En telebutik rånades i Bålsta centrum vid ettiden på måndagen. En och en halv timme senare greps tre rånare i Bro.

  • Publicerad 13:55, 11 sep 2017

Vid 13-tiden fick polisen ett larm om att flera gärningsmän tagit sig in i Bålsta centrum och rånat en telefonbutik.

– Vi får ett larm en minut i ett att flera personer med vapen syns i Bålsta centrum i en telefonbutik, sa polisens presstalesperson Jonas Partheen. 

Rånarna ska ha varit beväpnade med kniv och pistol och tagit sig från platsen i en stulen bil.

– Just nu gör vi en sökinsats med flera patruller, hundförare och helikopter. Dessutom har vi påbörjat arbetet med utredningen genom att höra vittnen på platsen, sa Jonas Partheen. 

Har ni några signalement på rånarna?

– Vi har uppgifter att jobba utifrån, men det väljer vi att hålla för oss själva. Det var ju vid lunchtid det här, så det var mycket personer i Centrum vid det här tillfället, sa Jonas Partheen. 

Ett vittne berättade hur han såg då en man med huvtröja gick fram till kassadisken och med pistol hotade personal som tvingades till ett rum intill.

– Men man blir så chockad att det är svårt att beskriva exakt vad som hände, säger han.

Kort därefter kunde rånarna infångas och gripas i Finnsta.

Rånarna kraschade där bilen de använt vid rånet. Åtminstone en av rånarna är sedan tidigare känd hos polisen.

Senare kunde polisen meddela att alla tre män har gripits och är misstänkta för grovt rån. Två av de gripna är i 20-årsåldern och den tredje bara omkring 15 år.

Enligt uppgifter tillr redaktionen ska männen bo i Upplands-Bro kommun.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bro IK nattvandrar ända till Barcelona

Föräldrarna och tränarna till F06/07 i Bro IK nattvandrar ända fram till april. Bidraget de får ska gå till ett träningsläger i Barcelona.torsdag 22/2 15:00

Väktarinsatserna har ökat kraftigt i Bro centrum

Just nu spatserar fler väktare än tidigare omkring i Bro centrum. Det är med anledning av de händelser som drabbat just Bro centrum i närtid, och för att mobilisera inför sportlovet.torsdag 22/2 9:15

Senaste numret

Bålstabladet