Stor polisinsats. Fem polispatruller befann sig i Farsta i går kväll. Foto: Sacharias Källdén

Stor polisutryckning i Farsta efter smällar

Flera polispatruller genomsökte ett område i Farsta i går kväll. Ett vittne hade hört flera smällar som lät som skott. Det visade sig dock vara något betydligt mer oskyldigt.

  • Publicerad 08:24, 7 dec 2017

Det var klockan 21:06 i går kväll som en person hörde flera smällar som uppfattades som skott i Farsta. Snart var flera polispatruller på plats. Området genomsöktes och poliserna pratade med personer som fanns i närheten för att skapa en bild av det som hänt och försöka lokalisera smällarna. Till slut hittades nyligen avfyrade fyrverkeripjäser och polisen kunde konstatera att det troligen var dessa som uppfattats som skott.

Eva Nilsson, presstalesperson på polisen, säger att händelser som den i går inte alls är ovanliga nu när vi närmar oss nyårsafton.

– Det har också varit mycket skjutningar i Stockholm vilket gör att folk är mer på tårna. Nu gjordes det en grundlig undersökning och det kunde konstateras att ingen var skadad. Däremot blir folk oroliga när fem polispatruller kommer till en plats och det blir lätt spekulationer på sociala medier. Därför är det bra att folk får veta att ingenting farligt har hänt. Det har en lugnande inverkan.

Hon tycker dock inte att folk ska tveka inför att ringa polisen om de hör vad de uppfattar som skott.

– Och försök gärna observera om du hör någonting mer än själva smällarna. Det kan vara ett skrik, en bil som startar eller någon som springer. Och ring oss så kollar vi upp vad som hänt.
 
 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05