Stor polisinsats. Fem polispatruller befann sig i Farsta i går kväll. Foto: Sacharias Källdén

Stor polisutryckning i Farsta efter smällar

Flera polispatruller genomsökte ett område i Farsta i går kväll. Ett vittne hade hört flera smällar som lät som skott. Det visade sig dock vara något betydligt mer oskyldigt.

  • Publicerad 08:24, 7 dec 2017

Det var klockan 21:06 i går kväll som en person hörde flera smällar som uppfattades som skott i Farsta. Snart var flera polispatruller på plats. Området genomsöktes och poliserna pratade med personer som fanns i närheten för att skapa en bild av det som hänt och försöka lokalisera smällarna. Till slut hittades nyligen avfyrade fyrverkeripjäser och polisen kunde konstatera att det troligen var dessa som uppfattats som skott.

Eva Nilsson, presstalesperson på polisen, säger att händelser som den i går inte alls är ovanliga nu när vi närmar oss nyårsafton.

– Det har också varit mycket skjutningar i Stockholm vilket gör att folk är mer på tårna. Nu gjordes det en grundlig undersökning och det kunde konstateras att ingen var skadad. Däremot blir folk oroliga när fem polispatruller kommer till en plats och det blir lätt spekulationer på sociala medier. Därför är det bra att folk får veta att ingenting farligt har hänt. Det har en lugnande inverkan.

Hon tycker dock inte att folk ska tveka inför att ringa polisen om de hör vad de uppfattar som skott.

– Och försök gärna observera om du hör någonting mer än själva smällarna. Det kan vara ett skrik, en bil som startar eller någon som springer. Och ring oss så kollar vi upp vad som hänt.
 
 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38

16-åring begärd häktad misstänkt för mord

Nyheter Greps efter knivdådet på Enskede gårds gymnasium Den 16-åring som misstänks för att ha dödat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium i onsdags har begärts häktad av åklagare.fredag 15/12 13:14