En vattenläcka inträffade i delar av Vallentuna under morgonen, nu uppmanas drabbade att koka sitt vatten innan användning. Foto: Mostphotos

Stor vattenläcka i Vallentuna – varnar för bakterier

Roslagsvatten ber nu en del boende i Vallentuna att koka vattnet innan användning. Det efter att en större vattenläcka inträffade under tisdagseftermiddagen.

  • Publicerad 09:00, 16 aug 2017

En vattenläcka som nu är lagad drabbade tisdagen boende i Ekskogen, Kårsta, Lindholmen och Frösunda. Läckan ska dock ha blivit lagad och vattnet ska vara tillbaka men Roslagsvatten rekommenderar att man kokar vattnet innan användning.

"Efter den stora läckan finns en risk att vattnet kan vara förorenat av bakterier. Vi rekommenderar alla i området att koka vattnet innan det används för exempelvis matlagning, dryck och tandborstning", skriver Rosgalsvatten på sin hemsida.

Vidare skriver de att de kommer ta vattenprover och att rekommendationen står kvar i nuläget, dock enbart för fastigheter som tidigare drabbades av avbrottet.

Informationen uppdateras på Roslagsvattens hemisda

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Lämnande min dementa mormor på fel adress flera gånger"

Nyheter Hård kritik mot "turbunden resa" i Täby Mickaela Bergholtz känner sig orolig varje gång hennes dementa mormor ska hämtas eller lämnas med "turbunden resa". Efter flera incidenter känner hon sig inte längre säker på att mormodern blir...onsdag 20/9 19:58

Drag under galoscherna för nya skoaffären

Nyheter Från kemtvätt och nyckeltillverkning till skoförsäljning. Isak Issa säljer numera skor i sin skomakarbutik i Vallentuna centrum. Och det går fint, berättar han.onsdag 20/9 19:10