En vattenläcka inträffade i delar av Vallentuna under morgonen, nu uppmanas drabbade att koka sitt vatten innan användning. Foto: Mostphotos

Stor vattenläcka i Vallentuna – varnar för bakterier

Roslagsvatten ber nu en del boende i Vallentuna att koka vattnet innan användning. Det efter att en större vattenläcka inträffade under tisdagseftermiddagen.

  • Publicerad 09:00, 16 aug 2017

En vattenläcka som nu är lagad drabbade tisdagen boende i Ekskogen, Kårsta, Lindholmen och Frösunda. Läckan ska dock ha blivit lagad och vattnet ska vara tillbaka men Roslagsvatten rekommenderar att man kokar vattnet innan användning.

"Efter den stora läckan finns en risk att vattnet kan vara förorenat av bakterier. Vi rekommenderar alla i området att koka vattnet innan det används för exempelvis matlagning, dryck och tandborstning", skriver Rosgalsvatten på sin hemsida.

Vidare skriver de att de kommer ta vattenprover och att rekommendationen står kvar i nuläget, dock enbart för fastigheter som tidigare drabbades av avbrottet.

Informationen uppdateras på Roslagsvattens hemisda

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bråk på Danderyds sjukhus

Nyheter Polis på platsen Vid halv fyra-tiden fick polisen in ett larm om ett bråk på Danderyds sjukhus.tisdag 23/1 16:37

Massor av animerat i Vallentuna Kulturhus

Nyheter "Får se hur filmframställningen gått till" I vår visas olika animerade filmer på kulturhuset. Dessutom blir det utställning med Dunderklumpens "pappa" Per Åhlén, och lokala kulturskoleelever visar sina filmer.tisdag 23/1 15:53