Ett sextiotal personer omhändertogs för fylla under den evenemangsspäckade helgen i Stockholm. Foto: Tomas Poszar/Mostphotos

Stora festhelgen i Stockholm – så stökig var den

Misstänkt våldtäkt i publikhavet på Summerburst, tre sexuella ofredanden och ett sextiotal omhändertagna för fylla. Så blev den evenemangsspäckade helgen i Stockholm.

  • Publicerad 11:48, 12 jun 2017

Sverige-Frankrike på Friends Arena, Summerburst på Gärdet och Håkan Hellström på Stadion. Stockholmshelgen var späckad med evenemang som lockade storpublik – något som också resulterade i en hektisk helg för polisen.

Allvarligast var den våldtäkt som anmäldes från festivalen Summerburst under lördagkvällen. Den misstänkta 34-åringen, som ska ha våldtagit en 18-årig kvinna i publikhavet, kunde anhållas senare under söndagmorgonen. Tre personer greps också misstänkta för sexuellt ofredande på festivalen.

Så höjs säkerheten på helgens stora konserter

Ett sextiotal omhändertagna för fylla

Även i fjol anmäldes en våldtäkt på Summerburst. Då avvisades också 600 personer för ordningsstörning och 85 personer omhändertogs för fylla. Men på den fronten blev det betydligt lugnare i år, enligt polisens preliminära sammanställning. I år avvisades nämligen "bara" 21 personer för ordningsstörning, och 53 personer omhändertogs för berusning.

600 personer avvisades från Summerburst på Gärdet

Under Sveriges segermatch mot Frankrike i Solna under fredagen omhändertogs fem berusade personer. En person anmäldes för brott mot ordningslagen sedan han tänt en bengalisk eld inne på arenan, och en annan anmäldes för våld mot tjänsteman.

Under Håkan Hellströms konsert på Stadion omhändertogs fem personer som ansågs för berusade, och nio avvisades för ordningsstörning.

QUIZ: Vad kan du om Håkan Hellström?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45