John Ozzadonn såg hur brandmännen plockade ut folk genom fönstren. Foto: Linda Gren

Stora skador efter branden i Bandhagen

Boende i området är skärrade efter branden som skadade sex personer i ett hyreshus i Bandhagen. Två lägenheter och trappuppgången måste nu saneras.

  • Publicerad 17:54, 5 dec 2017

Det var i söndags morse kl 10:40 som räddningscentralen fick larm om rökutveckling i ett flerbostadshus i Bandhagen. För att få ut rök ur trapphuset krossades fönster – som är utbytta när tidningen besöker huset under måndagen. Men i trappuppgången luktar det fortfarande brandrök.

Huset är tre våningar och enligt polisen ska branden ska ha startat på första våningen. Den rapporterades vara släckt efter en knapp timme. Men branden gjorde stora skador på två lägenheter samt trappuppgången.

– I den ena lägenheten som blev rökskadad pågår nu sanering och den andra kommer saneras efter att förundersökningen är klar, säger Erica Lawesson kommunikationschef på Familjebostäder, det kommunala bostadsbolaget som äger hyreshuset.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Gabriella Davidsson som bor i huset bredvid det drabbade vaknade av att flera brandbilar befann sig på platsen.

– Jag blev väldigt chockad och tänkte att det kanske var i mitt hus det brann.

Johan Ozzadonn som också bor i ett närliggande hus tittade ut genom sitt fönster och såg hur de plockade ut människor från fönstren.

– Räddningstjänsten kom i alla fall hit i tid, säger han.

Enligt Stockholmspolisen ska sex personer ha förts till sjukhus för lindriga rökskador. Hur personerna mår i dagsläget är ännu oklart.

De som inte bor i de rökskadade lägenheterna är redan tillbaka. För trapphuset samt de lägenheterna som är drabbade kan saneringen ta upp till 2-3 veckor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är alltid väldigt olyckligt när något sånt här händer, men vi försöker lösa det så fort vi kan, säger Erica Lawesson

I dagsläget vet polisen inte hur branden startade men har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38

16-åring begärd häktad misstänkt för mord

Nyheter Greps efter knivdådet på Enskede gårds gymnasium Den 16-åring som misstänks för att ha dödat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium i onsdags har begärts häktad av åklagare.fredag 15/12 13:14