Storslam för Bålsta SK i Storvreta

Förra helgen åkte tolv skidåkare från Bålsta skidklubb till Storvreta utanför Uppsala för att delta i DM. De kom hem med hela sju medaljer.

  • Publicerad 13:41, 19 jan 2017

Vi satsar på att bli Upplands största ungdomsklubb på skidsidan.

Bålsta skidklubb är att räkna med i Uppland. Det visade klubben inte minst i helgen när DM (Distriktsmästerskapet) avgjordes i Storvreta utanför Uppsala. Totalt var det tolv Bålstaåkare som deltog i fristilsloppet. Och de kom hem med inte mindre än sju medaljer.

Så gick det: Silver till Allan Wahlström i H11-12, guld till Lucas Ivarsson i H13-14, guld till Martin Mickels i H 17-18, brons till Jonas Lüning i H17-18 och guld till Nils Ohlén i H21. Dessutom kammade både seniorerna och juniorerna hem guld i lagtävlingen.

Stora ambitioner

I och med bygget av den nya konstsnöanläggningen på Granåsen i Bålsta har Bålsta SK ambitionen att inom ett par år vara en av de framstående ungdomsklubbarna inom den uppländska skidåkningen.

Tour de Bålsta

– Vi satsar på att bli Upplands största ungdomsklubb på skidsidan, och sedan är målet att kunna anordna ett Tour de Bålsta framöver! sade Bålsta skidklubbs banchef Leif Svanberg, i samband med att den nya konstsnöanläggningen hade smygpremiär förra året.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man greps i Bålsta Centrum

En man misstänkt för inbrott i villa på Astrakanstigen greps i Bålsta Centrum på lördagen.söndag 18/2 10:35

Niklas låt till final

Två Bålstakompositörer hade låtar med i melodifestivalens tredje deltävling. Favoriten föll. Outsidern höll.lördag 17/2 22:53

Senaste numret

Bålstabladet