"Jäkligt lustigt", säger Birkan Atilmis från Årstadal om att Turkish Airline satte stadsdelen på kartan. Foto: Birkan Atilmis

Stort flygbolag sätter Årstadal på kartan

När Birkan Atilmis satt på flyget från Arlanda till Istanbul gjorde han en rolig upptäckt på flygplanets tv-skärm.

  • Publicerad 12:42, 13 apr 2018

Förra veckan, när Birkan Atilmis från Årstadal, satte sig på ett av Turkish Airlines flyg från Stockholm till Istanbul fick han plötsligt syn på tv-skärmen som trackade resan. På kartan var flera storstäder utmärkta: Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Riga, Berlin, München, Riga Warszawa – och så Årstadal såklart.

– Jag jobbar med systemutveckling själv så jag tyckte att det var jäkligt lustigt, säger han och fortsätter:

– Först funderade jag över om de hade koll på var man bor, men det här var ju inte skärmen vid mitt säte utan den som alla ser.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Birkan tyckte det var roligt att Turkish Airlines bokstavligen satte Årstadal på kartan och delade med sig av bilden i en stadsdelsgrupp på Facebook.

– Jag tänkte att den skulle uppskattas mest där. Men de kanske tar en plats i taget, på hemvägen var Drottningholms slott också utpekat på kartan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny säsong för populärt fik i Orhem

Nyheter "Fatta att det här är min tolfte säsong!" Bland bullar och böcker i Orhem: på Torpet har sommaren redan kört igång för tolfte säsongen på raken. Och i samma veva har ägaren romandebuterat.tisdag 24/4 17:00