Nöjda. Gunvor Wirén, Eva Haverling, Karin Eriksson, Krister Rudin och Britta Palmqvist var nöjda med fotona. Foto: Jonas Månsson

Stort fotoprojekt visar äldres livsresa

Riksdagen har redan sett dem. Nu får allmänheten chans att ta del av landets äldres livsresa. Bland de utvalda finns fyra Ekeröbor.

  • Publicerad 10:46, 26 jan 2018

Jag är förvånad att jag blev utvald, men det är en ära.

Med hjälp av gamla foton från deras barndom och ungdom tillfrågades ett flertal äldre i Sverige, bland annat boende vid Kullens äldreboende i Ekerö, om deltagande i fotoprojektet ”Livslopp”, som bland andra Attendo ligger bakom.

Britta Palmqvist, Gunvor Wirén, Karin Eriksson och Krister Rudin valdes ut och de är de enda fyra utvalda från Stockholm.

– Syftet var att visa hela deras liv och hur det har utnyttjats, säger Eva Haverling, aktivitetssamordnare på Kullen.

”Det är en ära”

De boende fotades av fotografer och i samband med det intervjuades de om sina liv. I torsdags fick riksdagens ledamöter ta del av slutresultatet.

På lördag är det dags för vernissage på Galleri Kontrast i Stockholm.

– Jag är förvånad att jag blev utvald, men det är en ära, säger Karin Eriksson.

I omkring en månad pågår utställningen som är gratis att besöka.

– Vi kommer att åka dit och titta, säger Eva Haverling.

Efter det att utställningen tagit slut finns planer på att den ska visas på Ekerö i slutet av sommaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Pressbyrån tackar nej till förlängt kontrakt

Nyheter På onsdagen stod det klart att Pressbyrån kunde vara kvar på Drottningholm fram till årsskiftet. Tack men nej tack, sade Pressbyrån.torsdag 22/2 16:04

Hennes åsikt går mot strömmen

Nyheter En klar majoritet av kommunborna är nöjda med återvinningsstationerna i Ekerö. Det visar en undersökning som Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) låtit göra. Men Stenhamrabon Solveig Löfgren...torsdag 22/2 14:28

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter