Fel. Ett elfel gör att stora delar av kommunen saknar ström. Foto: Jonas Månsson

Stort strömavbrott på Mälaröarna

Flera tusen elkunder på Mälaröarna drabbades när ett strömavbrott inträffade under tisdagsförmiddagen. Just nu befinner sig Ellevios personal i Älvnäs för att åtgärda felet.

  • Publicerad 11:35, 9 jan 2018

Beroende på vad som hänt kan man göra omkopplingar så att kunderna kan få tillbaka strömmen etappvis.

Klockan 10.34 inträffade ett större strömavbrott vid elstationen i Älvnäs. De 5 173 kunder som får sin el därifrån är sedan dess utan ström.

– De finns på Ekerö, halva Lovö, södra Adelsö, Björkö och enstaka kunder på södra Munsö. Färingsö får sin el en annan väg, säger Jonatan Björck, pressinformatör vid Ellevio.

Elnätsstationen delas med Vattenfall och i samband med att deras personal arbetat på platsen så har det blivit strömlöst.

–Beroende på vad som hänt kan man göra omkopplingar så att kunderna kan få tillbaka strömmen etappvis, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Eldsjälen tackar för sig med en sista resa

Nyheter En epok närmar sig sitt slut. Snart väntar sista stödresan för Irmgard Kasier och Stödföreningen Sri Lankafaddrar.fredag 19/1 16:17

KRÖNIKA: Vi vill höra din röst om ditt bostadsområde

Krönika En vän till min familj sade när vi träffades strax innan jul. ”Ni borde göra något om den slumrande rivaliteten mellan Ekerö och Färingsö”. Mannen i fråga är själv uppvuxen på just Färingsö och...fredag 19/1 9:39

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter