Fel. Ett elfel gör att stora delar av kommunen saknar ström. Foto: Jonas Månsson

Stort strömavbrott på Mälaröarna

Flera tusen elkunder på Mälaröarna drabbades när ett strömavbrott inträffade under tisdagsförmiddagen. Just nu befinner sig Ellevios personal i Älvnäs för att åtgärda felet.

  • Publicerad 11:35, 9 jan 2018

Beroende på vad som hänt kan man göra omkopplingar så att kunderna kan få tillbaka strömmen etappvis.

Klockan 10.34 inträffade ett större strömavbrott vid elstationen i Älvnäs. De 5 173 kunder som får sin el därifrån är sedan dess utan ström.

– De finns på Ekerö, halva Lovö, södra Adelsö, Björkö och enstaka kunder på södra Munsö. Färingsö får sin el en annan väg, säger Jonatan Björck, pressinformatör vid Ellevio.

Elnätsstationen delas med Vattenfall och i samband med att deras personal arbetat på platsen så har det blivit strömlöst.

–Beroende på vad som hänt kan man göra omkopplingar så att kunderna kan få tillbaka strömmen etappvis, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kraftiga bussförseningar efter tidigare brofel

Nyheter SL: "Vet inte är trafiken rullar på som vanligt igen" Efter ett tidigare fel på Nockebybron i morse är det fortfarande kraftiga följdförseningar på samtliga busslinjer till och från Brommaplan.onsdag 24/1 9:28

Nockebybron har fastnat uppfälld

Nyheter Det är stora problem med trafik till och från Ekerö. Anledningen är att Nockebybron har fastnat uppfälld.onsdag 24/1 7:51

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter