Fel. Ett elfel gör att stora delar av kommunen saknar ström. Foto: Jonas Månsson

Stort strömavbrott på Mälaröarna

Flera tusen elkunder på Mälaröarna drabbades när ett strömavbrott inträffade under tisdagsförmiddagen. Just nu befinner sig Ellevios personal i Älvnäs för att åtgärda felet.

  • Publicerad 11:35, 9 jan 2018

Beroende på vad som hänt kan man göra omkopplingar så att kunderna kan få tillbaka strömmen etappvis.

Klockan 10.34 inträffade ett större strömavbrott vid elstationen i Älvnäs. De 5 173 kunder som får sin el därifrån är sedan dess utan ström.

– De finns på Ekerö, halva Lovö, södra Adelsö, Björkö och enstaka kunder på södra Munsö. Färingsö får sin el en annan väg, säger Jonatan Björck, pressinformatör vid Ellevio.

Elnätsstationen delas med Vattenfall och i samband med att deras personal arbetat på platsen så har det blivit strömlöst.

–Beroende på vad som hänt kan man göra omkopplingar så att kunderna kan få tillbaka strömmen etappvis, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hungrigare liberaler laddar om

Nyheter Alliansavhoppet gjorde gott. Nu står Liberalerna inför en valrörelse i opposition. – Samtal med människor blir det viktigaste, säger Göran Hellmalm.fredag 20/4 15:12

Förberedde mord – nu häktas mannen

Nyheter Greps i centrum På tisdagsmorgonen greps en Mälaröbo. Mannen ska ha förberett ett mord. Under fredagen togs beslut om häktning.fredag 20/4 15:00

Ny odlingstjänst för tidspressade

Nyheter Kolonilotten möter matkassen. Så kan man sammanfatta en ny företagsidé som tar form på Färingsö.fredag 20/4 11:01

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter