Morris, Cameron, Yolanda och Daniella var med på onsdagens träning. Foto: Jannie Flodman

Stort tryck när Enskededalen FC ordnar sommarfotboll

Undrar du varför ett 30-tal kids tågar till Dalenparken varje måndag och onsdag, utrustade med fräna t-shirts och fotbollsskor? Det är sommarfotboll förstås!

  • Publicerad 07:00, 9 jul 2017

– Det är kul!

– Man får nya kompisar!

– Man lär sig! Det är inte samma sak att gå hit själv och spela.

Det är röster från några av de som var med och spelade fotboll i Dalen i onsdags. Två gånger i veckan ordnas gratis fotbollsskola för barn på lilla bollplanen i Dalenparken och den här dagen har ett 30-tal barn kommit. Efter lite uppvärmning och indelning i lag är det full fart.

Vill göra något för barnen

De som håller i det är lokala fotbollsklubben Enskededalen FC, tillsammans med ICA Dalen som är lagets huvudsponsor. De testade förra sommaren första gången och intresset var så stort att de kör i år igen.

– Det är alltid massa barn och ungdomar som är med och kollar på våra träningar och matcher och de tjatar om att vi ska starta ett knatte- eller ungdomslag. Då är sommarfotbollen ett första steg att göra något för barnen, säger Haben Gilamikael, som varit med och startat upp EFC.

Medan ungarna spelar softar föräldrar på gräsmattan utanför planen, med och utan fikakorg.

Bidrar till gemenskap i området

– Vår dotter var med första gången i måndags och det hon tyckte var roligast är de peppande tränarna, killarna som håller i det, de är verkligen jätteduktiga med barnen, säger Tamara Vivar.  

En av papporna håller med och säger att en annan bra grej med sommarfotbollen är att barnen från de olika gårdarna i Dalen lär känna varandra. Idag är det ganska uppdelat, menar han.

En av ledarna håller upp den skrik-orangea bollen i luften:

– Är ni beredda?

– JAA!

Och släpper bollen framför fötterna på ett gäng supertaggade 7-8-åringar. Sommarfotbollen pågår till och med 26 juli och är öppen för alla i åldern 7-12 år. Tiden är måndag och onsdag 18-19.30.

Deltagare. Fullt ös på planen i en och en halv timme. På bilden syns bland annat tjejerna Yolanda och Daniella, och Cameron. Foto: Jannie Flodman

Bröderna Tristan och Kiefer snackar taktik med en medspelare i vita laget. Foto: Jannie Flodman

Fight om bollen när blåa och vita laget möts. Foto: Jannie Flodman

Fotbollsfantast. Cameron var en spelarna som gav järnet i onsdags. Foto: Jannie Flodman

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De förbjuder Monopol på stor brädspelsfest

Nyheter "Monopol bygger på sadism" Brädspel är ball! Så pass poppis är det med tärningar, pjäser, kort och spelplaner, att brädspelen nu fått en egen dag. Och den ska firas i Skarpnäck. Men inte med Monopol. Monopol är för sadister.söndag 22/4 9:10

Örby IS vill locka barn från Östberga

Nyheter Gratis fotbollsträningar hela sommaren Nu ska Östbergabarnen bli en del av Örby IS. Nästa helg drar klubben igång gratis prova på-fotboll på Lisebergs IP.fredag 20/4 13:33