Det blir ingen strejk imorgon. Foto: Karoline Montero Araya

Strejken i tunnelbanan avblåst – parterna är överens

Parterna har kommit överens om ett nytt avtal på spårtrafikområdet. Därmed är hotet om strejk avblåst.

  • Publicerad 19:17, 11 maj 2017

Seko, Service- och kommunikationsfacket, och Almega har idag i direkta förhandlingar mellan parterna kommit överens om ett nytt avtal på spårtrafikområdet. Därmed tas Sekos strejkvarsel tillbaka.

Avtalet är treårigt och innebär att Sekos medlemmar får samma löneökningar som andra fått på arbetsmarknaden. Uppgörelsen innehåller också en låglönesatsning.

– Vi har fått igenom våra krav på att de lägst avlönade ska få mer i lön, och vi är jättenöjda med det, säger Erik Sandberg, biträdande kommunikationschef på Seko till Stockholm Direkt.

Om konflikten bestått hade cirka 300 personer som jobbar med städning och klottersanering på tunnelbana tagits ut i strejk från klockan 14 i morgon fredag.

– Sammantaget är detta en väldigt bra uppgörelse för våra medlemmar som förutom en låglönesatsning innehåller viktiga förbättringar i övriga villkor, säger Valle Karlsson,förbundsordförande i Seko, i ett pressmeddelande.

Avtalet berör cirka 10 000 medlemmar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.