Mörkt. Delar av Danderyd har släckts ner. Foto: Hege Hellström

Strömavbrott i Danderyd - Mörby centrum stänger sina butiker

Mörby centrum och stora delar av Danderyd har under eftermiddagen drabbats av strömavbrott. Först klockan 15 hade alla strömmen åter, uppger Eon.

  • Publicerad 14:28, 25 okt 2017

Strax efter klockan halv två i dag, onsdag, blev över 500 kunder drabbade av ett strömavbrott. Mörby centrum är en av de drabbade.

– Det är inte bara centrum utan det är stora delar av Danderyd. Så att det ligger utanför huset nu och vi har gått ut med ett meddelande om att alla ska samla, säger Håkan Larsson, centrumchef i Mörby centrum.

– Vi har inte utrymt centrum. Men butikerna stänger för det är de instruktionerna man har.

Att det inträffar under löningsdagen gör att det är extra många butiker som drabbas av att behöva stänga ner.

– Ja ,visst det är väldigt olyckligt så är det bara och det är allt annat än bra. Man rent säkerhetsmässigt ser man till att folk inte är inne i butikerna. Polisen och väktare är här så det flyter på rätt så bra, säger Håkan Larsson.

Elbolaget Eon uppger att det är 588 kunder i Danderyd som påverkas av strömavbrott.

Danderyds sjukhus har dock inte drabbats av strömavbrottet och inte heller Roslagsbanan, som enligt SL går som vanligt.

Uppdatering: Innan klockan tre fick alla kunder strömmen åter. Det var tekniskt fel hälsar Eon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40