En man anhölls, men släpptes senare, sedan han tagit stryptag på en taxichaufför under färd på motorvägen. Foto: Mostphotos

Stryptag på motorväg och mc i diket

En 40-årig Enköpingsbo blev kissnödig i taxin hem från Västerås. Så kissnödig att han tog stryptag på chauffören för att denne skulle stanna på motorvägen. Nu är han misstänkt för grov misshandel och framkallande av fara.

  • Publicerad 10:12, 12 jun 2017

Två män hade varit på krogen i Västerås och skulle hem till Enköping och till nästa krog.

De tog taxi, men åtminstone den ene hade svag blåskontroll och tyckte det var absolut nödvändigt att chauffören skulle stanna på motorvägen för en kisspaus.

Chauffören nekade. Då tog mannen stryptag med hjälp av bilbältet.

Taxichauffören lyckades få in en hand under bältet, hålla bilen på vägen och avvärja attacken samtidigt.

Då de kom fram till Enköping släpptes de två av, men den misstänkte kunde pekas ut, omhändertogs av polisen, blev anhållen, men frigavs.

Trafikolycka

Sannolikt varv det något fel på framhjulet som gjoprde att en motorcykelförare på lördagens eftermiddag körde av vägen strax norr om trafikplats Romberga på riksväg 70 (just bortom Dinners, således).

Föraren kom norrifrån, hamnade i diket, hade smärtor, men avböjde transport till sjukhus.

Sömnig gäst

Vid badplatsen Koffsan tyckte en man i 40-årsåldern - som inte är från Enköping - att det var lämpligt att parkera bilen och sova.

Då polisen väckte honom visade det sig att han hade både yxa och kniv med sig på ett sådant sätt att han misstänks för brott mot vapenlagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Bensinsmitning (igen), bil-sabb, misshandel

Nyheter Ännu en kall fredagkväll betydde ännu en relativt lugn helg för polisen. Men bensinstöld, misshandel i bostad och olika brott med bilar inblandade noterades. Inga vanliga utomhusbrott, tacka kylan...lördag 17/3 8:52