Först i december väntas de första studenterna flytta in på Bromstensvägen. Foto: Mikael Andersson

Studentbostäder i Spånga försenas igen

Flera chefer har den senaste tiden lämnat företaget Prime living som bygger 1100 studentbostäder i Spånga. Enligt företaget ska detta inte påverka Spångabygget – som ändå har försenats ytterligare.

  • Publicerad 17:18, 7 sep 2017

De prefabricerade delarna i betong har krävt mer tid än tänkt.

Den senaste tiden har det blåst kring företaget Prime living, som bygger över tusen studentbostäder på Bromstensvägen i Spånga.

Bolagets VD Ingvor Sundbom avgick i förra veckan. Som en följd har nu även HR- och hållbarhetschefen Caroline Sundmalm sagt upp sig.

VD:n på skandalomsusade bolaget avgår

Igår meddelade så bolaget i ett pressmeddelande att även Erik Ranje, som skulle tillträda tjänsten som finanschef den 5 oktober, valt att inte påbörja sin tjänst.

Påverkar chefernas avhopp bygget i Spånga?

– Nej, ingen av de tre cheferna har jobbat nära med just det projektet, en av dem har ju inte ens påbörjat sin tjänst. Därför blir det snarare en förstärkning att jag och Ola Wengberg (tidigare styrelseledamot, reds anm.) kommer in som har varit med från början, säger Jan Severa, VD.

Försenad inflytt

Inflyttningen för de 300 första studentbostäderna som var planerad nu till hösten, senareläggs till den första december.

– Modulerna står på plats, men de prefabricerade delarna i betong har krävt mer tid än tänkt, säger Jan Severa.

Begär skadestånd

Det var i augusti som studentbygget i Spånga syntes i tv-programmet Uppdrag granskning då byggarbetare påträffats med flera olika id-kort.

Göteborgsposten har också rapporterat om flera allvarliga brister i Prime livings tidigare projekt på Beryllgatan i Göteborg, även det modulhus.

Den miljöinspektion som nu utförts av Göteborgs stads miljökontor ska dock inte ha visat på några allvarliga miljöbrister, förutom en anmärkning på vattentemperaturem i några lägenheter.

Prime living kommer att kräva entreprenören Modular Living AB på ett skadestånd på 200 000 kronor, för felaktigt utförda arbeten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Klart: Hatade stoppförbudet i Nockeby blir kvar

Nyheter "Behövs för att värna om trafiksäkerheten" Nu är det slutdiskuterat: det hatade stoppförbudet på Nockeby torg blir kvar – alla överklaganden kom in försent.måndag 19/2 16:59

Här fixas sportlovsaktiviteter för Västerorts tjejer

Nyheter ✔DJ-workshop ✔Teater ✔Dancehall ✔Debatt På sportlovet bjuder Podium Kultur in till workshops för tjejer, icke-binära och transpersoner i Västerort som vill testa på att DJ:a, dansa, spela teater eller skriva kreativt.måndag 19/2 16:51