En skiss över Sturebadets nya fasad. Foto: Sturebadet

Sturebadet ställer sig bakom nya Stureplan

Efter högljudd kritik mot byggplanerna för Sturekvarteret ställer sig nu en stark aktör i området bakom ombyggnationen. Sturebadet har tecknat ett avtal med fastighetsägarna, ADIA.

  • Publicerad 10:52, 28 jun 2017

Som en del i planerna för nya Stureplan så kommer Sturebadet få fler lokaler och dessutom få en ny fasad och entré från Curmans torg. Badet har nu tecknat ett samverkansavtal med fastighetsägarna Abu Dhabi Investment Authority, ADIA.

– Vi är väldigt glada över det här samarbetet. Sturebadet har haft en central plats i Stockholm sedan 1885 och nu säkerställer vi att badet kommer erbjuda Stockholmarna en oas mitt i stan även i framtiden, säger Per Taube, styrelseordförande i Sturebadet i ett pressmeddelande.

"Behöver uppgraderas"

Sedan tidigare har flera andra företagare som verkar på Stureplan ställt sig bakom de omtvistade planerna. Det handlar bland annat om krogkoncernen Stureplansgruppen och stjärnkocken Niklas Ekstedts restaurang Ekstedt.

NYA BILDER: Så vill Abu Dhabi-bolaget bygga om Stureplan

Sturebadet planerar att hålla öppet som vanligt under de planerade byggnationerna.

– Det här kvarteret behöver uppgraderas för att vi som verkar här ska kunna vara framgångsrika i framtiden, säger Per Taube.

Inte bara Sturegallerian – nu kan HELA Stureplan göras om

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar allt du behöver veta inför måndag Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 19:52

Han byggde Riddarholmskyrkan i pepparkaka – på Nya Zeeland

Nyheter James Glucksman: "Riddarholmskyrkan utmärkte sig" Med deg och glasyr har ett hotell avbildat landmärken från hela världen. Nu hyllas Riddarholmskrykan som blivit pepparkakshus – på Nya Zeeland.söndag 10/12 11:08