1980-talshuset på Humlegårdsgatan som ska rivas enligt liggande förslag. Foto: Sacharias Källdén

Stureplanerna skjuts upp – igen

Beslutet om Stureplans framtid skjuts upp – igen. Det står fast sedan politikerna i stadsbyggnadsnämnden bordlade planerna under torsdagseftermiddagens möte.

  • Publicerad 16:39, 19 okt 2017

Ännu en gång har politikerna i stadsbyggnadsnämnden valt att skjuta på beslutet om Stureplans framtid. Förslaget om att bordlägga ärendet kom från majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, partier som sinsemellan tidigare haft olika åsikter kring planerna. Medan Miljöpartiet sagt blankt nej så har stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) varit den som varit mest positiv.

80-talshuset kan stoppa nya Stureplanerna

– Det finns en hel del fina värden i förslaget: det blir en bättre koppling till tunnelbanan och fler lägenheter. Det som talar mot är väl framför allt rivningen av 1980-talshuset mot Humlegårdsgatan, sa han till StockholmDirekt tidigare i veckan.

Så tycker alla partier om nya Stureplan

L och C hade tillsammans med M, precis som förra gången, ett eget förslag där man vill att ärendet ska återremitteras. Man vill därmed att stadsbyggnadskontoret ska ta ett tidigare förslag för Stureplan i beaktning, ett förslag som innefattar färre rivningar. Men nu skjuts alltså beslutet upp igen.

Inget beslut idag – Stureplan bordläggs

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiker hade fel om ökat stök i simhallar

Nyheter M-utspel underkänns Sexuella ofredanden, hot och våld i stadens simhallar ökar. Det basunerade Moderaterna ut och krävde trygghetsvakter på badhusen. Men enligt tjänstemännen på idrottsförvaltningen går statistiken i...fredag 23/2 6:50

Rekordhögt tryck på Eriksdalsbadet

Nyheter Så hanterar badet rusningen Medan stans andra simhallar har stängt har besöksantalet på Eriksdalsbadet skjutit i höjden. Något som chefen Marie Holmquist välkomnar med öppna armar: "Vi kan allt ta emot ännu fler".fredag 23/2 6:40