Succégruppen för singlar över 40

För tre år sedan startade Pia Hedman en Facebookgrupp för singlar med åldern 40 år och uppåt i Sundbyberg och Solna. Idag har gruppen växt till över 900 medlemmar.

  • Publicerad 09:15, 10 feb 2018

– Det har ökat explosionsartat. På ettåresfesten var vi inte alls många. Men det senaste året har vi ökat, säger grundaren Pia Hedman.

– När jag gick med var vi bara 150 medlemmar, säger medlemmen Anki Kampenborg.

Det hela började när Pia Hedman stötte på en motgång i en grupp för singlar i Stockholmsområdet. Hon ville därefter sätta sin egen touch på hur en sådan sida borde fungera.

– Jag kom med ett förslag om after work. Då slängde admin ut mig, så jag startade en egen Facebookgrupp och fick med mig några som nappade på idén. I min grupp ska man inte vara rädd för att ta initiativ, säger Pia Hedman.

Gruppen har idag växt till över 900 medlemmar. Den har utvecklats till en grupp för alla över 40 i Sundbyberg och Solna som antingen söker vänner eller kärleken på ett avslappnat sätt. Den heter "40+ Sundbyberg Solna" och Pia Hedman fortsätter att uppmuntra till att alla hjälps åt att forma gruppen. Det har nu startats flera undergrupper för folk som är intresserade av olika saker.

– Det finns en träningsgrupp som jag leder, en resegrupp, en bokklubb, en partykör, en grupp för power walks varje söndag, säger Pia Hedman som några exempel.

Folk har även tagit till sig mod och sagt till när de känt sig ensamma.

– En stark tjej gick ut och frågade om vad det var fler än hon som var ensamma på nyårsafton. Det slutade med flera nyårsfester. Folk brukar säga om gruppen att de inte känner sig utanför här, menar Pia Hedman.

Vad tror ni att en sådan här grupp fyller för behov?

Det är närheten. Man kanske har kompisar i andra delar av Stockholm, men här kan man träffas i Sundbyberg eller Solna, nämner Pia Hedman som en anledning.

Det kan exempelvis vara så att de som är äldre än 40 år har skilt sig, ungar flyttar ut eller så är det svårt att träffa nya vänner vid den åldern.

 Man kanske ställs inför en ny livssituation och måste starta om, menar Anki Kampenborg.

Även om Facebookgruppen även betonar vänskap har gruppen ibland agerat som en första språngbräda till kärlek.

– Det är ett par som är i Karibien och semestrar just nu. De träffades på ett after work-event och sedan började de spela word feud mot varandra, säger Pia Hedman.

Snart firar gruppen tre år med en fest på restaurangen Arnest i Sundbyberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Team Hasselborg klara för OS-final

Sport De svenskarna curlingdamerna har nu minst säkrat ett OS-silver. Team Hasselborg, från Sundbybergs CK, är nu klara för OS-final på söndag.fredag 23/2 14:30

Klartecken för öppna förskolan i Rissne

Nyheter Efter en borttappad ansökan var framtiden oviss för Rissnekyrkans öppna förskola. I går beviljades bidraget av förskolenämnden.fredag 23/2 12:27

Kommunen tar Frösunda till domstol

Nyheter Sundbybergs stad har krävt Frösunda omsorg på 27 miljoner kronor i skadestånd. Vårdbolaget anser inte att de är ersättningsskyldiga och nu är fallet i domstol.torsdag 22/2 18:19