Sundbyberg struntade i Solna

Det förekom ingen som helst dialog mellan Sundbyberg och Solna om den planerade återvinningscentralen vid Råstasjön. Nu har Solna inlett en egen undersökning.

  • Publicerad 14:53, 10 apr 2018

Sundbybergs stad låg inte särskilt bra till vid måndagskvällens fullmäktige i Solna. Oppositionsrådet Arne Öberg (S) ställde en fråga om vilka kontakter Solna och Sundbyberg haft i ärendet.

Svaret blev kort och gott: inga alls.

– Nej, bygglovsansökan har inte föregåtts av någon kommunikation med oss i Solna. Jag fick reda på det först några dagar innan det stod i tidningen, sa tekniska nämndens ordförande Magnus Persson (C).

Det regionala avfallsbolaget Sörab har lämnat in en bygglovsansökan till Sundbybergs kommun om att provisoriskt få flytta återvinningscentralen från Kvarnkullen i Sundbyberg till Råsta gärde.

Återvinningscentralen är tänkt att placeras precis på gränsen till Solna i korsningen av Sjövägen och Råsta strandväg och bara några hundra meter från Råstasjön.

Tekniska förvaltningen i Solna har nu inlett en egen undersökning om vilka konsekvenser en återvinningscentral kan få för trafiksituationen i området. Dessutom har Solnas miljöskyddsenhet framfört muntligt till Sundbyberg att den plats Sörab tänkt sig är olämplig.

Sörabs bygglovsansökan behandlas av byggnads- och tillståndsnämnden i Sundbyberg.

LÄS ÄVEN: "Biologiskt system kan kollapsa"

MER Sörab

Sörab är ett regionalt avfallsbolag som ägs av tio kommuner, däribland Solna och Sundbyberg.

Uppdraget är att ta hand om avfall från hushåll och verksamheter i medlemskommunerna.

Sörabs sex återvinningscentraler tar hand om drygt 70 000 ton avfall varje år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vill skippa skipstop-tågen från 9 december

Nyheter Alla tåg mellan Stockholm och Upplands Väsby kommer från och med den 9 december 2018 stanna på samtliga stationer och snabbtågen försvinner. Det är vad trafikförvaltningen har ansökt om hos...måndag 23/4 16:50

Solnas skolvägar ska bli säkrare

Nyheter Åtgärdsprogram startar redan i sommar Nu ska Solnas skolvägar bli säkrare. Redan i sommar börjar arbetena vid Råsundaskolan och Bergshamraskolan.måndag 23/4 6:27