Supersuccé för Stockholms nya matmarknad

En in, en ut. Nya italienska matmarknaden gör succé på Biblioteksgatan och likt en nattklubb har man varit tvungen att ha vakter som släpper in besökare.

  • Publicerad 11:43, 21 mar 2018

Det är fredagseftermiddag och 22-åriga vännerna vännerna Rosanna Pulls, Saga Ekman och Lovisa Alveryd har slagit sig ner inne på den italienska matmarknaden Eataly för ett glas vin.

– Många i vår ålder pratar om det här stället. Det är god pizza och trevligt med den lilla marknaden. Det är kul att det är folk i olika åldrar här, hoppas det förblir så. Till och med vi som är unga kan ju känna oss för gamla för vissa ställen, säger Lovisa Alveryd.

Klockan är strax innan 15 men det är inte många bord lediga.

– Vi trodde att det skulle vara tomt här nu. Men de har utökat platserna sen sist jag var här, säger Lovisa Alveryd.

Marcus Wallén, vice vd på Eataly, bekräftar succén. Lokalen som är 3 000 kvadratmeter stor rymmer 1 500 personer.

– Vi har fått en hysterisk start och har haft vakter som släpper in några åt gången när några andra lämnar lokalen. Folk kanske tror att vi gör det för att vara coola men vi måste kunna garantera gästerna och personalens säkerhet. Det måste gå att röra på sig, säger Marcus Wallén.

Vid ett bord sitter Dennis och Birgitta Larsson som har varit gifta i 50 år. Biografen Röda Kvarn som tidigare huserade i lokalen minns de väl.

– Vi var här 1968 och såg premiären av Djungelboken. Det är en fantastisk lokal och tredje gången vi är här. Vi har hört om matmarknaden på flera håll, säger Dennis Larsson.

– Man tror inte att man är i Sverige, man kan sätta sig och ta en bira, en focaccia och så handla lite, säger Birgitta Larsson.

Erik Fylking på Bergfalk & Co som säljer färsk fisk och kött menar att folk inte riktigt har hittat till disken. Men han tror att det kommer.

– Folk har ju sina handlare som de går till för att handla. Vi får bygga upp långsamt och visa att vi har schyssta grejer för att få folk att byta vanor, säger Erik Fylking.

En som hittat till fiskdisken är dock Kerstin Sundberg.

– Jag har handlat uer-filé. Det är riktigt häftigt att komma in här, jag älskar Italien, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skejtarna tar över Obsans damm mer och mer

Nyheter Vill ha den torrlagd året runt Redan för tolv år sen startade skejtarnas kamp för att torrlägga dammen i Observatorielunden. Och nu har man vunnit – i alla fall delvis.tisdag 24/4 15:57

Här kan du lämna all skit du inte behöver

Nyheter Dags att vårrensa? Här hittar du pop up-containrarna! Det är vår och insamlingssäongen är igång. Vi var på plats när pop up-containrarna som flyttar runt i hela stan invigdes på Norr Mälarstrand.tisdag 24/4 15:55