Svart bostadshandel ökar

Handeln med svartkontrakt ökar. Det menar forskare.

  • Publicerad 15:35, 20 feb 2012

Handeln med svartkontrakt på bostadsmarknaden ökar. Det säger forskare till Sveriges Radio talat med. 
Svarthandeln kan ske mellan två hyresgäster eller med hjälp av hyresvärdar som medvetet ser mellan fingrarna eller via svartmäklare.

Det finns nära nog inga studier som kartlägger svarthandeln med bostäder. Men den är ett problem som ökar i omfattning, det hävdar Gunnar Blomé, doktor i fastighetsekonomi på Malmö högskola.

- Det har varit ett eskalerande problem sedan 80-talet och framåt. Sen har det i perioder, i början av 90-talet bland annat, då det fanns ett visst överskott på bostäder, sjunkit. När det nu är tillbaka på nivåer när det är väldigt svårt för vissa grupper att komma in på hyresmarknaden så ökar det väldigt kraftigt igen, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Krogar sålde torrt under fotbollsfesten

Nyheter ”Helt sjukt”, säger krögarna på Fleminggatan efter fotbollsfesten som drog in i onsdags. Flera ställen sålde slut på allt. Utom mat.onsdag 24/5 19:31

Var inte nöjd med krogarna – nu öppnar hon egen crêperia

Nyheter Vad gör man om man inte gillar restaurang-utbudet i sitt område? För Norra Djurgårdsstads-bon Irma Castaños är svaret givet. Startar ett crêperie.onsdag 24/5 19:30