Foto: Arkiv

Swishade med mobilen – höll på att krocka med polisbil

Enköpingsbo nära att kollidera med polisbil. Dömdes idag.

  • Publicerad 15:59, 19 feb 2018

Idag dömdes en kvinna från Enköping i Uppsala tingsrätt för brott mot trafikförordningen.

Det var den 11 december förra året som kvinnan körde bil på väg till sin bostad. Under bilfärden genomförde hon en swish-betalning med sin mobiltelefon, vilket gjorde henne ouppmärksam i sitt bilkörande, för när hon tittade upp från sin mobiltelefon insåg hon att hon var nära att kollidera med en bil. En polisbil.

Kvinnan tvingades väja kraftigt för att undvika att kollidera med polisbilen.

Kvinnan dömdes idag till 2 000 kronor i penningböter. Hon erkänner brott, men menar samtidigt att hon visst hade koll på polisbilen, och att hon inte behövde väja så kraftigt som poliserna i fråga, har vittnat om.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kvinna misstänks ha misshandlat man

Nyheter Bedrägeri, rattfylleri, försök till bilstöld och en misshandel där för ovanlighetens skull en kvinna misstänks vara den skyldiga och en man den drabbade. Där är brotten från lördagen.söndag 18/3 18:20