Skänker. Systrarna Jenny Grant och Stina Sandberg plockar ihop varsin matkasse som de under veckan kommer lämna till stadsmissionens unga station, så att en ung familj får möjlighet att äta ett julbord Foto: Cornelia Schauermann

Systrarna ordnar med julmat till unga familjer

Ett julbord till unga behövande familjer – det är vad systrarna Jenny och Stina kämpar för så här några veckor innan jul. Men nu behöver de mer hjälp.

  • Publicerad 13:47, 27 nov 2017

I förra året träffade Danderyds Nyheter systrarna Jenny Grant och Stina Sandberg som samlar ihop julmatkassar som de skänker till stadsmissionen. I år är dem igång igen och nu satsar de på att få ihop 60 kassar proppade med julmat till familjer som själva inte har råd eller möjlighet till julmat.

– Det går till stadsmissionens "Unga station" som arbetar med unga barnfamiljer, många ensamma unga mammor, säger Jenny Grant.

Det går till som så att senast i mitten av december mejlar de som är intresserade av att hjälpa till till Jenny. Därefter får man en inköpslista till ett värde av cirka 500 kronor och den levererar man hem till Jenny den 20 december. Samma dag lämnar Jenny och Stina de 60 matkassarna till stadsmissionen.

– Hittills har ett tio-tal anmält sig, men jag är rätt säker på att vi kommer få ihop till 60 matkassar. Vi är ute i bättre tid i år.

Idén fick systern Stina Sandberg för ett par år sedan då hon skulle åka utomlands över julen och då kunde hon inte nyttja den matkasse som hon beställt hem.

– Då frågade hon om matkasse-företaget kunde lämna in det till någon och det fixade dem. Sen fick hon ett brev från en familj som hade fått den här matkassen där de skrev att hon hade räddat deras jul. Det var så det började.

Så här gör du för att vara med:

Mejla Jenny (jenny.b.grant@gmail.com) och meddela att du vill vara med. Då får du en inköpslista och adressen där du ska lämna matkassen den 20 december.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hyllade 20-åringen på Byleskolan – "Har blivit mer vuxen här"

Nyheter "Ge oss Niklas på förstasidan, annat vore skandal!" Täbybon Niklas Byström rankas högt av sina medarbetare på Byleskolan. Här berättar han om hur hans arbete fått honom att bli mer vuxen.måndag 18/12 16:59

Här paras nyanlända ihop med etablerade Danderydsbor

Nyheter "Fanns inte i mitt hemland" Danderyds kommun och Friskis och Svettis vill hjälpa nyanlända att komma in i samhället, och öka förståelsen för de som kommer hit. Därför har de startat projektet med en träningskompis.måndag 18/12 16:57