Foto: Mostphotos

Ta dig vatten över läshuvudet i Bålsta

Nästa vecka har ett helt nytt projekt premiär i Bålsta som ska sammanlänka läsning och simning.

  • Publicerad 12:36, 6 jan 2017

Fler ska få tillgång till böcker. Det anser Håbo bibliotek och Bålsta simhall, som nu har slagit sina påsar ihop och kommit på en ganska så oortodox idé – Badbibbla.

– Det här är en lite rolig förlängning av det lässtimulerande projektet Time Out, som förenar läsning och idrott, som biblioteket deltagit i under ett par år. Vi vill också att Håboborna lite överraskande ska kunna mötas av bibliotek och böcker lite varstans. Detta är bara början, säger Marie Holmqvist, enhetschef för Kultur och Bibliotek.

Läs i kaféet

Den 13 januari kommer projektet att sjösättas i det nyrenoverade kaféet i simhallen där simbesökare kommer att kunna låna böcker ur en bokhylla. Dels kommer besökare att kunna låna böcker att läsa på plats, men kommer även att kunna låna hem litteratur.

”Det kan bli spontana sagostunder, läsning av böcker om träning, intressanta romaner eller noveller och serier som går snabbt att läsa i väntan i entrén.” skriver Håbo kommun i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skrotbilar tar upp parkeringsplatser

De boende på Kalmarsandsvägen i Bålsta har under flera års tid haft besvär med att hitta parkeringsplatser till sina bilar. En försvårande omständighet är de många skrotbilar som mer eller mindre...söndag 18/3 18:41

Bankade på bostad – misstänks för ofredande

Ofredande och misshandel. Det är de två brott som polisanmäldes i Bålsta under lördagen.söndag 18/3 18:41

Senaste numret

Bålstabladet