Täby byter skolskjutsleverantör – igen

Senaste årens turbulens med Täbys skolskjuts gjorde att kommunen bröt avtalet med Sverigetaxi. Nu tas återigen ett nytt bolag in.

  • Publicerad 10:23, 10 jan 2018

Skolskjutsar och andra transporter som kommunen har ansvar för har under de senaste åren kantats av en hel del problem och har fått utstå kritik. Inte minst när leverantören Sverigetaxi var leverantör.

LÄS MER: Funktionshindrat barn släpptes av på fel adress – två gånger

Från juli fram till sista februari är det Drt som är leverantören, men nu har kommunen tecknat ett nytt avtal med Samtrans. De blir ny leverantör för skolskjuts och turbundna resor från och med mars i år.

Varför byter ni igen?

– Vi hade avtal med leverantören Drt till sista februari. Efter det var vi tvungna att hitta en lösning, det kunde ha varit en förlängning eller annan lösning, säger Patrik Forshage, utbildningschef på Täby kommun.

– Nu blev det en annan lösning som känns att det kommer att öka kvalitén i hög grad.

LÄS ÄVEN (från i maj): Antal taxibolag som vill köra Täbys barn: noll

På vilket sätt kommer det märkas?

– Det som finns med i villkoren i de nya avtalet är till exempel att förseningar som blir längre än tio minuter kommer innebära vite. Det är en hög servicenivå i det villkoret, säger Forshage och tillägger:

– Om man jämför det med Stockholm stad där den som kör får betala vite om de är 45 minuter sena för tredje gången. Det kommer innebära att Samtrans kommer att vara angelägna om att vara i tid.

Har ni varit missnöjda med Drt?

– Nej, vi har haft ett bra samarbete. Det var lite turbulent i början på höstterminen, att det blev många förseningar och missar.

– Men vi hade en väldigt bra dialog för att komma till rätta med det här. Det är inte så att vi väljer bort, men vi ser att vi med den nya leverantören får en ännu högre kvalité.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannar fick rätt - stopp för borätter på villatomter

Nyheter "Om jag inte reagerat hade husen stått klara" Kreativa fastighetsutvecklare har lärt sig tjäna miljonbelopp genom att fiffla sig förbi byggreglerna i villaområden. Senaste trenden: sök bygglov för en villa men bygg ett parhus och sälj tre...torsdag 19/4 16:41

Fortsatt strul på Kårstalinjen

Nyheter Ersättningsbussar körs Tidigare var det stopp på grund av en olyckshändelse. Nu oregelbunden trafik på grund av signalfel mellan Kragstalund och Visinge.torsdag 19/4 13:44