Tibble gymnasium – drömmen för var fjärde av Vallentunas niondeklassare. Foto: Hege Hellström

Täby, Täby och Täby när Vallentunas nior fick välja

När Vallentunas nior sökte till gymnasiet i våras var det Tibble i Täby som smäller högst för flest.

  • Publicerad 16:25, 12 okt 2017

När Vallentunas nior sökte till gymnasiet i våras var det Tibble i Täby som smällde högst för flest. 25 procent av ungdomarna valde Tibble. På andra plats hamnade Åva, också det i Täby, där 18 procent ville gå. Tredjeplatsen gick till Täby Enskilda gymnasium, som lockade 13 procent. På nionde plats kom Vallentuna gymnasium med 9 procent förstahandssökande.

Förutom dessa fyra sökte 33 procent något av länets – eller landets – övriga gymnasier.

Förra året, alltså läsåret 2016/2017, valde 22 procent Tibble, 16 procent Åva och Täby Enskilda 17 procent, medan Vallentuna valdes av 7 procent. "Övriga" fick det läsåret 38 procent av studenterna.

Mest poppis bland programmen för Vallentunas unga inför nuvarande läsår var samhällsvetenskap (22 procent), ekonomi (20 procent), teknik (12 procent) och naturvetenskap (12 procent).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vad händer med de boende när Bananhuset rivs?

Nyheter Då kan omtalade huset tas bort 16 personer bor kvar i Bananhuset i nuläget. Men framtiden är oviss. Kommunen menar att det finns ett muntligt avtal för hyresgästerna, men boende som vi talar med känner inte igen det. – Vi har inte...tisdag 17/10 15:53

Ökning av villainbrott i Vallentuna – så skärper polisen bevakningen

Nyheter Två nya villainbrott fredag-lördag Efter ytterligare två inbrott i Vallentuna skärper nu polisen sin närvaro i kommunen.tisdag 17/10 14:26