Tibble gymnasium – drömmen för var fjärde av Vallentunas niondeklassare. Foto: Hege Hellström

Täby, Täby och Täby när Vallentunas nior fick välja

När Vallentunas nior sökte till gymnasiet i våras var det Tibble i Täby som smäller högst för flest.

  • Publicerad 16:25, 12 okt 2017

När Vallentunas nior sökte till gymnasiet i våras var det Tibble i Täby som smällde högst för flest. 25 procent av ungdomarna valde Tibble. På andra plats hamnade Åva, också det i Täby, där 18 procent ville gå. Tredjeplatsen gick till Täby Enskilda gymnasium, som lockade 13 procent. På nionde plats kom Vallentuna gymnasium med 9 procent förstahandssökande.

Förutom dessa fyra sökte 33 procent något av länets – eller landets – övriga gymnasier.

Förra året, alltså läsåret 2016/2017, valde 22 procent Tibble, 16 procent Åva och Täby Enskilda 17 procent, medan Vallentuna valdes av 7 procent. "Övriga" fick det läsåret 38 procent av studenterna.

Mest poppis bland programmen för Vallentunas unga inför nuvarande läsår var samhällsvetenskap (22 procent), ekonomi (20 procent), teknik (12 procent) och naturvetenskap (12 procent).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13