Medalj. Laget från Täby tog brons på Gothia Cup i juli. Foto: Privat

Täbytjejer tog brons i världens största fotbollscup

Ett lag från Täby levererade under Gothia Cup. Efter att ha varit straffar från en finalplats blev det bronsmedalj för Täbytjejerna.

Viggbyholms If ff skickade två lag med 33 flickor födda 2004 till Gothia Cup i Göteborg i mitten av juli. De två lagen gick vidare till A-slutspel efter att ha blivit etta respektive tvåa i sina grupper.

Det ena laget gick hela vägen till semifinal och hade guldvittring, men åkte ut på straffar i semifinalen mot ett lag från USA. Täbylaget tilldelades bronsmedalj, och blev det bästa svenska laget under turneringen.

– De tog ändå förlusten i semifinalen väldigt bra. Att komma så här långt i Gothia är otroligt starkt med tanke på att det är världens största ungdomsturnering och att alla topplagen var där. Alla tjejer i båda lagen gjorde en otroligt stor insats på planen, säger tränaren Åsa Wild.

Vid sidan om planen fanns en stor supporterskara som hejade på.

– Vi hade över 50 supportrar på plats, genom föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar, vi är som en stor Vigganfamilj. Jag tror att det är ganska unikt, att vi har så många supportrar som hänger med oss när vi spelar, de har verkligen ett stort engagemang för laget och tjejerna, säger Åsa.

Bakom bronsmedaljen ligger hårt jobb och en seriös satsning för tjejfotbollen. Redan nu är målet satt för Gothia cup nästa år.

– Vi spelade kvartsfinal 2016, semifinal 2017, då får vi köra final 2018. Jag tror att alla tjejer, på prisutdelningen på Ullevi, kände att "nästa år ska vi spela finalen på Ullevi", säger Åsa.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Då blir det åka av på Danderyds nya skejtyta

Nyheter "1,5 miljoner är inte så mycket när man pratar om skejtanläggning" En skejtyta på 500 kvadratmeter intill Mörbyskolan ska stå färdig i början av oktober. – Vi vill ha en spektakulär invigning, säger Danderyds fritidschef.fredag 18/8 15:40

Gårdsbutiken i Vallentuna satsar på självbetjäning

Nyheter "Härliga och ärliga människor" På Tarby gård i norra Vallentuna huserar Marianne Holmström och hennes familj. Deras lilla gårdsbutiken har fått uppmärksamhet på sociala medier i veckan.fredag 18/8 14:54